Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΕΠΤΑΝΗΣΑ : ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ ....

Δεν υποδεικνύουμε κάτι στους ψηφοφόρους για τον 2ο γύρο

Ευχαριστώ θερμά τις χιλιάδες ψηφοφόρους μας που μας ψήφισαν και μας ανέδειξαν 4η δύναμη σε όλα τα Επτάνησα. Ευχαριστώ θερμά, από τα βάθη της καρδιάς μου όσους και όσες
μας βοήθησαν και μας στήριξαν. Ευχαριστώ θερμά όλους και όλες τις υποψήφιες και τους υποψήφιούς μας σε όλα τα Επτάνησα για τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιό μας αλλά και για τον έντιμο και ωραίο αγώνα, με ιδεολογία, αρχές και αξίες, που δώσαμε, και κυρίως με Με 47% αποχή και 7% άκυρα και λευκά που προκάλεσαν τα αθηναικά , παλιά και νέα, κόμματα εξουσίας, που δημιούργησαν αισθήματα αηδίας στο λαό πως ότι και να ψηφίσουν θα βγεί και θα γίνει αυτό που θέλει η ολιγαρχία της Αθήνας και η κομματοκρατία της.
Το αποτέλεσμα αυτό είναι κατ΄αρχήν ήττα για εμάς, διότι δεν καταφέραμε να περάσουμε στον δεύτερο γύρο.
Είναι ήττα για την ανεξάρτητη και αδέσμευτη αυτοδιοίκηση και νίκη για τη κομματοκρατία, αφού οι Επτανήσιοι, κατά πλειοψηφία της μειοψηφίας που ψήφισε, επέλεξαν τα κομματικά μαντριά που τόσα κακά έκαναν στα Νησιά μας και τόσα δεινά συσσώρευσαν στον τόπο μας.
Είναι όμως και νίκη, διότι, με βάση τα αποτελέσματα της κυβέρνησης(και όχι του Πρωτοδικείου):
1) Καταφέραμε και τερματίσαμε πάνω από 3 κόμματα του Κοινοβουλίου: ΚΚΕ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΗΜΑΡ.
2) Στην Κέρκυρα καταφέραμε και τερματίσαμε 2η δύναμη, με μικρή διαφορά από τη Ν.Δ. του κ. Σπύρου και πάνω από 5 κόμματα του Κοινοβουλίου: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ - ΕΛΙΑ της κ. Γκερέκου, ΚΚΕ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΗΜΑΡ.
3) Απέτυχε να περάσει στον δεύτερο γύρο η ευνοούμενη του κατεστημένου, των τηλεοράσεων και των ψευδών δημοσκοπήσεων Αγγελική Γκερέκου.
Και όλα αυτά ενώ:
Α) Εμείς δεν είχαμε χρήματα να βάλουμε ούτε μία διαφημιστική καταχώριση σε μία εφημερίδα, ούτε μία διαφήμιση σε ένα portal,ούτε σε ένα ραδιοσταθμό, ούτε σε ένα τηλεοπτικό σταθμό των Επτανήσων. Όλος ο αγώνας μας στηρίχτηκε στο πιο φθηνό μέσο: Αφίσες και φυλλάδια. Αντίθετα άφθονο έρρεε το χρήμα της κομματοκρατίας και του κατεστημένου των ολιγαρχών της Αθήνας, προερχόμενο και από τα χαράτσια του λαού και τη βάρβαρη φορολογία του. Αλλά υπήρχαν και διαδρομές μαύρου πολιτικού χρήματος. Μαύρο
Β) Υπήρχε ένα σχέδιο να κυριευθεί η Κέρκυρα μέσω της Αθήνας αλλά και μέσω Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, με ψευτοδημοσκοπήσεις και παραπληροφόρηση κυρίως από τις εφημερίδες Μπόμπολα, Ψυχάρη κλπ ολιγαρχών αλλά και της «Δημόσιας Τηλεόρασης», όπως άλλωστε έγκαιρα είχα καταγγείλει και προ 6 και προ 2 εβδομάδων.
Παρόλα αυτά Η Κέρκυρα κράτησε.
Για αυτό εκφράζω την ισόβια ευγνωμοσύνη μου προς τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους που μας ψήφισαν με ενθουσιασμό, και με εμπιστεύτηκαν ως γνήσιο, συνεπή και ασυμβίβαστο πατριώτη.
Είναι μεγάλη μαυρογυαλουρία, δολιότητα και απάτη να εμφανίζεται σε κανάλι της Κέρκυρας ο Μνημονιακός και πάτος σε απορροφήσεις ευρωπαικών κονδυλίων, ουραγός σε διεκδικήσεις Νεοδημοκράτης κ.Σπύρου και να επικαλείται μία ανεκδοτολογική μου απάντηση την ώρα των καθημερινών ανεκδότων του, μετά από μία λιτανεία, ότι δήθεν θα τον στηρίξω στον δεύτερο γύρο.
Από την άλλη πλευρά η στρατηγική «αντίληψη» και «άποψη» του έτερου αθηναϊκού κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώθηκε μέσω του κεντρικού προεκλογικού του συνθήματος «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ-ΔΗΜΟΣ: ΤΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ», δηλ. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο κάθε Δήμος κάθε νησιού είναι πακέτο τρία σε ένα στη τιμή του ΣΥΡΙΖΑ, δηλ. λες και η ιστορικότερη Περιφέρεια της Χώρας και ο κάθε Δήμος είναι σαμπουάν Vidal Sasson ή απορρυπαντικό τρία σε ένα, είναι μία περιφρονητική και προσβλητική αντίληψη για την αυτοδιοίκηση.
Είμαστε η μοναδική, από τον Σεπτέμβρη 2010, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη από τα αθηναϊκά κόμματα παράταξη, καθιερωμένη στη συνείδηση των Επτανησίων και ειδικότερα των Κερκυραίων.
Κατά συνέπεια θα αναιρούμαστε τον εαυτό μας, την αξιοπιστία μας και την γνήσια ιδεολογία και συνεπή αγωνιστική πολιτική γραμμή μας, εάν υποδεικνύαμε στους ψηφοφόρους μας τι να πράξουν στον β΄γύρο των εκλογών, και μάλιστα χωρίς εγγυημένη προγραμματική σύγκλιση αφενός μεν για τα ζωτικά προβλήματα ισονομίας και ισοπολιτείας και ανάπτυξης για τους Επτανήσιους αφετέρου δε για μία ανεξάρτητη, αυτόνομη, ακηδεμόνευτη άρα ακομμάτιστη αυτοδιοίκηση.