Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ : ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ...

                   ...όλων των Κερκυραίων!!!
                                                                                                              Του Nikola Souris

Σε μια εντυπωσιακή  συγκέντρωση  χτες  το βράδυ στην πλατεία στο ΟΚΑΖΙΟΝ, στην Annunziata, που ήταν κατάμεστη , ο Κώστας Νικολούζος επικεφαλής του Συνδυασμού για το Δήμο της  Κέρκυρας ,ΝΕΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, παρουσίασε το πρόγραμμά του καταχειροκροτούμενος από φίλους ψηφοφόρους και όχι μόνο,επιβεβαιώνοντας  για μια ακόμη φορά την μεγάλη θέληση του Κερκυραϊκού Λαού να είναι ο νέος  του Δήμαρχος !!!
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ!!!
Ο  πρώτος σε σταυρούς  Δημοτικός Σύμβουλος όλων των συνδυασμών της Κέρκυρας  Γιατρός κ. Αντώνης Γεωργόπουλος  αριστερά ,μαζί με τον υποψήφιο του συνδυασμού  για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ,Νέος Ιόνιος Πολιτεία, κ. Γεράσιμο Ανυφαντή παρακολουθούν αγκαλιά την ομιλία του Κώστα Νικολουζου




ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΥ

Συνδημότισσες  και συνδημότες  

Συντρόφισσες και σύντροφοι 
Αγαπητοί Φίλες  και Φίλοι....

Την περασμένη Κυριακή, πετύχαμε  μια μεγάλη νίκη.
Την πρώτη Νίκη.
Σε δυο μέρες στις επαναληπτικές  εκλογές   θα πετύχουμε τη δεύτερη νίκη, και την οριστική.
Τη νίκη  που θα  δώσει την εντολή στον συνδυασμό μας, από τον Σεπτέμβρη να είναι  η  δημοτική αρχή του τόπου
Ο Κερκυραϊκός  Λαός  έστειλε ένα δυνατό,  καθαρό και   αποφασιστικό μήνυμα.  Έδειξε  ποιους εμπιστεύεται να κρατήσουν το τιμόνι του Δήμου       
Με την ψήφο του  ανέδειξε  τη «Νέα Ριζοσπαστική Κίνηση» πρώτη δύναμη στην Κέρκυρα.     
Έδειξε τη θέληση  του, για  τη μεγάλη αλλαγή, για μια νέα αρχή. Για μια νέα εποχή.

Αυτή την Κυριακή πάμε ν’ αλλάξουμε την Κέρκυρα πάμε ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας.
Αγαπητοί φίλοι
Ξεκινήσαμε  μια πορεία ανατροπής και ελπίδας για τον Δήμο της Κέρκυρας  με σκοπό  να συσπειρώσουμε  όλες τις δημιουργικές δυνάμεις  και να βάλουμε τέλος  σ’ αυτήν την  κατρακύλα, που βιώνει το νησί μας και τα διαπόντια 
Δίνουμε  τη μάχη  κοιτάζοντας το μέλλον
Αυτή την Κυριακή  δεν θα αναμετρηθούν δύο συνδυασμοί
Αυτή την Κυριακή  θα αναμετρηθούν δυο πολιτικές
Δυο αντίθετες πολιτικές
Εμείς προτείνουμε έναν Δήμο που με αλληλεγγύη, στέκεται δίπλα στους δημότες που υποφέρουν από τις  πολιτικές  της σκληρής  λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Δίπλα σ’ αυτούς που αντιστέκονται,  που προσπαθούν ν’ αλλάξουν τη ζωή τους ή καλύτερα  να πάρουν τη ζωή τους πίσω
Θέλουμε την ευημερία  για τον τόπο
Θέλουμε την ανάπτυξη για τον τόπο
Θα σταθούμε  όμως απέναντι σε κάθε προσπάθεια  ξεπουλήματος της περιουσίας του Κερκυραϊκού Λαού.
Αυτή την Κυριακή θα κριθεί αν θα πετύχουμε την πραγματική ανατροπή στην Κέρκυρα
Την ανατροπή της πολιτικής   που  ταλανίζει την κοινωνία και οδηγεί την Κέρκυρα σε Μαρασμό
Αυτή την Κυριακή  θα ξημερώσει μια άλλη μέρα για τον τόπο
Πάμε μαζί.
Πάμε να αλλάξουμε την Κέρκυρα
Πάμε να αλλάξουμε τη ζωή μας    
Για να αποκτήσει η Αυτοδιοίκηση το πραγματικό της νόημα

Για να βρεθούν οι πολίτες στο επίκεντρο της λήψης των αποφάσεων
Ο Δήμος μας έχει όλες τις προϋποθέσεις  και οι πολίτες έχουν τη δύναμη για να φέρουν αυτή τη  μεγάλη αλλαγή 
Μαζί με τους πολίτες δίνουμε τη μάχη  για να προσδώσουμε στην αυτοδιοίκηση του τόπου μας το θετικό, κοινωνικό, και πολιτικό της πρόσημο.
Να επαναφέρουμε τον θεσμό στις λαϊκές του αναφορές.
Να δείξουμε πως είναι ένας χώρος, όπου μπορεί και πρέπει να ανθίσει η συμμετοχή και η δημοκρατία
Που  είναι εκείνος ο δημοκρατικός θεσμός, που θα οργανώνει την αντίσταση και τους αγώνες στα πεδία της ανάπτυξης, της οικολογίας, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.
Ήρθε η ώρα να γίνει ο Δήμος μας ένας τόπος για όλους.
Ήρθε η ώρα να  αξιοποιήσουμε  το ανθρώπινο δυναμικό  αυτού του τόπου. Να κτίσουμε μαζί του, σχέσεις εμπιστοσύνης 
Μέσα από μια τέτοια σχέση, που θα  αναδείξει  όλα τα διαθέσιμα αποθέματα πείσματος, ενέργειας και καινοτομίας, θα μπορέσει η Κέρκυρα  να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσει.
Και υπάρχει η διάθεση  και η θέληση, για προσφορά, για επικοινωνία για συνάντηση.  
Θέλουμε ενεργούς πολίτες.  Όχι μόνο για τη νίκη στις επικείμενες εκλογές,  αλλά για  την προσπάθεια που θα χρειαστεί από εκεί και πέρα για να αλλάξουμε τα πράγματα στο τόπο μας

Κερκυραίες και κερκυραίοι

Αυτή την Κυριακή  όπως ανέφερα  παραπάνω αναμετρώνται δυο πολιτικές.    Η πολιτική που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, η  πολιτική με κοινωνικό πρόσωπο.                           Απέναντι της, η νεοφιλελεύθερη πολιτική, που την εκπροσωπεί κρυμμένη  πίσω από το μανδύα του «ανεξάρτητου» ο συνδυασμός της κ. Υδραίου.

Αλήθεια γιατί ντρέπεται η κ.  Υδραίου να πει ξεκάθαρα ότι υποστηρίζεται από την Ν.Δ  και από τον συμπατριώτη μας Υπουργό κ. Δένδια; 
Ντρέπεται και είναι λογικό γιατί κάτι τέτοιο θα την ανάγκαζε  να υπερασπιστεί πολιτικές που έχουν φέρει την κοινωνία σε απόγνωση.
Θα την ανάγκαζε  να παραδεχτεί,   ότι η τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει  η αυτοδιοίκηση, με την δραματική μείωση των πόρων,  την κατάργηση υπηρεσιών και τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων,  είναι αποτέλεσμα   της νεοφιλελεύθερης πολιτικής  και  της απαξίωσης  του θεσμού  από την κυβέρνηση. Αυτή την  κυβέρνηση που υπηρετεί με συνέπεια η κ. Υδραίου
Άκουσα την κ. Υδραίου χθες να μιλάει για ανατροπή, αλήθεια τι θέλει  να ανατρέψει; 
Την πολιτική που την ανέθρεψε και τη στηρίζει;
Ντρέπεται η κ. Υδραίου  να παραδεχτεί  ότι στηρίζει μια κυβέρνηση, που επιδιώκει να γίνουν οι Δήμοι πεδία  βολής των μνημονίων,  για να  προσφέρουν  υπηρεσίες στον κ. Φούχτελ
Ο συνδυασμός της  κ. Υδραίου  είναι υποψηφιότητα ΤΑΙΠΕΔ. 
Αποτελεί  τον καλύτερο  συνεργάτη του,  για το ξεπούλημα της  περιουσίας  του κερκυραϊκού  λαού.                           Αποτελεί τον καλύτερο συνεργάτη για να υλοποιήσει την  μνημονιακή δέσμευση, που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, για το ξεπούλημα των παραλιών του νησιού μας. 
Δεν την  ενδιαφέρει η Κέρκυρα. Ούτε το δικαίωμα των κατοίκων της  στη ζωή και την αξιοπρέπεια.
Την  ενδιαφέρει η προσωπική της  πολιτική διαδρομή,  και η συμμαχία με το πολιτικό κατεστημένο.
Πίσω από τα κερκυραϊκά χρώματα  και  τα τοπικιστικά τσιτάτα. Που παραπέμπουν σε αναχρονιστικές πρακτικές και βάζουν σε κίνδυνο τη συνοχή της περιφέρειας.  

Πίσω από  τις θλιβερές φιγούρες,   ρετάλια της δήθεν αριστεράς,  που εμφανίζει σε πρώτο πλάνο, προκειμένου   να κρύψει το αληθινό πρόσωπο   μιας καθαρά  νεοφιλελεύθερης πολιτικής,  επιχειρεί να ξεγελάσει προοδευτικούς πολίτες   για να αλώσει το Δήμο.
Ο  Δημοκρατικός Λαός της Κέρκυρας γνωρίζει καλά τι εκπροσωπεί η κ. Υδραίου, και ακόμα περισσότερο τη μάσκα που φοράει για να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο. 
Γνωρίζει καλά το Δούρειο ίππο που στήνει ο κ. Δένδιας  για να βάλει  χέρι και στο Δήμο της Κέρκυρας.
   Συμπολίτισσες και συμπολίτες

Αγαπητοί φίλοι
Στις δημοτικές εκλογές ανέκαθεν υπήρχε η προσπάθεια να παρουσιαστούν συνδυασμοί και πρόσωπα  έξω από την πολιτική,  έξω από ιδεολογίες, έξω από κόμματα.
Η δημοτική αρχή μιας πόλης  όμως,  είναι κατεξοχήν έκφραση ιδεολογίας  αφού  είναι από τις πλέον ενεργές εξουσίες και πιο «κοντινές» στην καθημερινότητά μας.
Ανεξάρτητα από το πόσες αρμοδιότητες της  έχουν απομείνει από την κεντρική εξουσία, είναι επιφορτισμένη με την εμπέδωση της Δημοκρατίας στην τοπική κοινωνία. 
Από το δέντρο που θα φυτέψει.  Τους παιδικούς σταθμούς, που θα λειτουργήσει.  Τη φροντίδα  για τους πλέον αδύναμους. Την ενθάρρυνση της συμμετοχής. Τις υποδομές   πολιτισμού που θα μπορέσει να συντηρήσει. Τα προβλήματα καθημερινότητας που θα αντιμετωπίσει.                                           Για όλα αυτά και άλλα πολλά,  οι δημοτικές εκλογές   δεν μπορούν να είναι έξω από την πολική,  έξω από την ιδεολογία. 
Ο Δήμαρχος και το συμβούλιό του ασκούν άμεση πολιτική και οφείλουν να βρίσκουν λύσεις.
Οφείλουν  να αντιστέκονται  απέναντι στην αρτηριοσκλήρωση της κεντρικής εξουσίας και να μην κρύβονται μονίμως πίσω από τη θεσμική τους αδυναμία απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Ο Δήμαρχος είναι ο πρώτος πολίτης στο δήμο του   αν δεν  το θέλουμε να είναι, τότε δεν μιλάμε για αυτοδιοίκηση  αλλά για μια απλή αύξηση των δημοσίων υπαλλήλων
Τι θέλει να γνωρίζει  ένας Δημότης   για την δημοτική αρχή, για να μπορεί να σχηματίσει γνώμη  για το που θα τον οδηγήσει;  
Να γνωρίζει τις θέσεις της  για γενικότερα πολιτικά ζητήματα και τις ιδεολογικές της  κατευθύνσεις,  γιατί μόνο τότε  θα μπορέσει να ερμηνεύσει τις πρακτικές της.  
Μέσα από πρόσωπα που δεν κρύβονται με τον μανδύα του «ανεξάρτητου»  και δεν προτάσσουν  μια νεφελώδη  στάση, για να τα έχουν με όλους καλά.
Μέσα από  μια τέτοια   λογική,  μπορεί ο πολίτης να έχει μια ξεκάθαρη   εικόνα για το που θα τραβήξει η πορεία του τόπου του.
Γιατί  τότε θα γνωρίζει: 
Αν Υπάρχουν αγαθά αδιαπραγμάτευτα για τον  Λαό  και τα οποία πρέπει να παρέχονται και όχι να πωλούνται.
Αν το φυσικό περιβάλλον είναι δημόσιος χώρος και δεν εκχωρείται σε ανώνυμες εταιρίες που υπόσχονται αμφίβολη ανάπτυξη.
 Αν θεωρεί μονόδρομο και αποκλειστικό δικαιούχο την ελεύθερη οικονομία στις πιο κυνικές εφαρμογές της
Αν εν τέλει θεωρεί τον πολίτη πελάτη και μια άβουλη και ανίκανη μονάδα που δεν μπορεί να πάρει τίποτα στα χέρια του και τίποτα να διαχειριστεί.
Αν η φιλοσοφική του αρματωσιά τού επιτρέπει να δει το διαφορετικό, να το σεβαστεί και να το ενθαρρύνει.
Αν μπορεί να γίνει παρηγορητικός προς τα ανυπεράσπιστα μέλη της τοπικής κοινωνίας,  διεκδικώντας για εκείνους αυτά που δεν μπορούν οι ίδιοι.
Όλα αυτά είναι εξόχως ιδεολογικά.
Οι Δημοτικές εκλογές έχουν  έντονα πολιτικό χαρακτήρα  και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.
Αυτοί που σήμερα αυτοπροσδιορίζονται, ως «ανεξάρτητοι»   όπως η  κ. Υδραίου Κοροϊδεύουν τον Λαό.
Πότε πρόλαβε  και αποκήρυξε τις νεοφιλελεύθερες ιδέες της;

Πότε έκανε  δήλωση ανεξαρτητοποίησης από το Κόμμα της Ν.Δ στο οποίο ανήκει και υπηρετεί;
Όμως φίλες και φίλοι. Το ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν πολιτικό χαρακτήρα, είναι η μισή αλήθεια.             Η άλλη μισή είναι ότι η αριστερά έδινε πάντοτε την αυτοδιοικητική μάχη με ξεκάθαρο  προγραμματικό λόγο. Το ίδιο κάνει και τώρα.
Δεν ζητάμε απλώς και μόνο ψήφο διαμαρτυρίας. Είμαστε εδώ για τα δύσκολα
Θέλουμε να αλλάξουμε τον Δήμο
Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να δοκιμαστούμε στην διοίκηση του Δήμου.
Καλούμε την κοινωνία να συσπειρωθεί γύρω μας, για μια ιστορική ανατροπή στα δημοτικά πράγματα, για μια αλλαγή εποχής στην Κέρκυρα.
Για μια αριστερή δημοτική αρχή,  στην υπηρεσία των πολιτών.
Η αυτοδιοίκηση, που αποτελεί την πιο άμεση μορφή δημοκρατικής λειτουργίας,  πρέπει και μπορεί  να απεμπλακεί από  τα γρανάζια της εξάρτησης της κρατικής μηχανής. 
Αυτοί που σήμερα ευαγγελίζονται την ανεξαρτησία  της αυτοδιοίκησης, και κρύβουν αυτά που πιστεύουν πραγματικά όπως η κ. Υδραίου, είναι   αυτοί  που την έχουν οδηγήσει στην ανυποληψία.
Είναι αυτοί που υπηρετούν με συνέπεια τις κυβερνητικές επιλογές  και οδηγούν το θεσμό στην απαξίωση και ουσιαστικά στην κατάργησή του.
Είναι αυτοί που συνεργάζονται με την πολιτική, που επιτάσσει εκχώρηση των υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα, που κρατούν   παθητική στάση, συνεργώντας  παράλληλα στην διαδικασία   ξεπουλήματος.



Η κυρία Υδραίου έχει παρελθόν, είναι αυτή που από την θέση του αντινομάρχη αρμόδια για θέματα χωροταξίας, πρωτοστάτησε στην εγκατάσταση  ανεμογεννητριών  στο Παντοκράτορα  κόντρα   στην θέληση της τοπικής κοινωνίας αλλά και του ίδιου του  θεσμοθετημένου οργάνου του Νομαρχιακού Συμβουλίου . 
Είναι αυτή, που υπηρέτησε με υποβάλλοντα ζήλο τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές χωρίς  να κρύβει  την ταυτότητα της. Τότε η υποστήριξη από την Ν.Δ ήταν ένα πλεονέκτημα, σήμερα μετά την καταστροφή  της χώρας  δεν  την ωφελεί
Αγαπητοί  φίλοι
Σήμερα ο τόπος χρειάζεται μια δημοτική αρχή,  που να ιεραρχεί τις ανθρώπινες ανάγκες πάνω από τα κέρδη των λίγων.
Που να έχει την πολιτική   βούληση για συγκρούσεις με οργανωμένα συμφέροντα κάθε τύπου, προς όφελος της πόλης και των πολιτών της
Οι προτεραιότητες μας  καθορίζονται από τις ανθρώπινες ανάγκες. Από εκεί ξεκινούν όλα και από εκεί ιεραρχούνται.
Εμείς δεν κρύβουμε την ταυτότητα μας,  δεν  φοράμε μάσκες για να ξεγελάσουμε  το Λαό.
Στην «Νέα  Ριζοσπαστική Κίνηση»,  συμμετέχουν πολίτες  από διαφορετικούς χώρους,  συγγενείς πολιτικά   και πάνω από όλα με σαφή προσανατολισμό  και με  κοινή θέση να υπηρετήσουν τον Δημότη  και όχι τα συμφέροντα.
Απέναντι  σε πελατειακές πρακτικές,  διλλήματα και εκβιασμούς,  που έχουν στόχο  να  αρπάξουν ψήφους και όχι για να βοηθήσουν το νησί και τους κατοίκους του, απέναντι σ’ αυτό το φθαρμένο  μοντέλο,  αντιτάσσουμε τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών,  για ένα νησί της αντίστασης  και της δημιουργίας.
Η νίκη του συνδυασμού μας, θα δώσει εντολή να μπει μπροστά ένα σχέδιο για την πόλη και την περιφέρεια του νησιού.
Ένα σχέδιο που θα καταστήσει την Κέρκυρα  βιώσιμη, φιλική, και ζωντανή, για να μπορεί να αναπτυχθεί και να ομορφύνει, για να μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματά της.

Ένα Σχέδιο που θα έχει στο επίκεντρό τον άνθρωπο, τις δυνατότητες και τις ανάγκες του.
Θέλουμε συνειδητή και ώριμη ψήφο για την αλλαγή. Ψήφο για μια νέα σχέση Δήμου και πολιτών. Για μια μεγάλη στροφή στον άνθρωπο και το περιβάλλον του.

Αγαπητοί φίλοι
Στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε τις προγραμματικές μας θέσεις  από τα διαπόντια έως τον Κάβο, καθώς και  στην κεντρική μας προεκλογική ομιλία.
Το πρόγραμμα μας έχει δοθεί στην δημοσιότητα εδώ και ένα μήνα. Θα υπενθυμίσω μόνο με τίτλους βασικά του σημεία  
Αποκεντρώνουμε  την διοικητική λειτουργία   του Δήμου, δημιουργώντας Κέντρα  Διοίκησης και Υπηρεσιών σε Βορρά,  Μέση,  Νότο, με ειδική μέριμνα για τα ξεχασμένα Διαπόντια νησιά  και με Κέντρο των Κέντρων αυτό της πόλης της Κέρκυρας.

Ενισχύουμε  το ρόλο των Τοπικών Συμβουλίων και στηρίζουμε τις Κοινότητες   με σκοπό να ξαναζωντανέψουν, συμβάλλοντας  στην ουσιαστική αποκέντρωση,  στην ποιότητα ζωής και στην  ανάπτυξη.

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για να βελτιωθούν οι συνθήκες στους οικισμούς των Ρομά που σήμερα βρίσκονται σε τραγική κατάσταση
         
Παρεμβαίνουμε  και απαντάμε αποτελεσματικά στα προβλήματα καθημερινότητας του πολίτη.
Κατευθύνουμε  τους πόρους του Δήμου με  έναν σχεδιασμό  ανθρωποκεντρικό που θα λειτουργεί προς όφελος των πολιτών.

Στηρίζουμε τους συνδημότες μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση   με κάθε τρόπο, παρέχοντας υλική, νομική ή τεχνική βοήθεια.

Προστατεύουμε  τη δημοτική περιουσία και την αξιοποιούμε  στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας προς όφελος των δημοτών
Εξασφαλίζουμε την συμμετοχή των δημοτών με την καθιέρωση των συνελεύσεων πολιτών. Με το θεσμό των τοπικών, ανά  κοινότητα  και  συνοικία δημοψηφισμάτων για τοπικά θέματα καθώς και με τον θεσμό δημοψηφίσματος  για θέματα μείζονος σημασίας σε επίπεδο Δήμου. Με τον ετήσιο ανοικτό απολογισμό και  την λογοδοσία του Δημάρχου
Συνεργαζόμαστε με τους τουριστικούς  φορείς του νησιού και στηρίζουμε  πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στην ποιότητα  του τουρισμού.



Αξιοποιούμε  τους  φυσικούς  πόρους  στην κατεύθυνση της πράσινης οικονομίας, στηριζόμενοι στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Εργαζόμαστε για την αειφόρο ανάπτυξη του νησιού μας.  Για μια  ανάπτυξη, που σέβεται το περιβάλλον. Η παραγωγή πλούτου πρέπει να λειτουργεί στη βάση της αλληλεγγύης των γενεών  ώστε να συνεχίζεται στο μέλλον
Προχωράμε  στην αναγκαία χωροταξική οργάνωση του νησιού. Ευθύνη της Δημοτικής μας αρχής θα είναι η έκφραση της «τοπικής άποψης» στα θέματα της χωροταξικής πολιτικής. Ο Δήμος θα είναι ο κύριος εκφραστής των δημοτικών απαιτήσεων για την οργάνωση  του συνολικού χώρου όπως: Χρήσεις γης, οδικό δίκτυο, «οχλούσες χρήσεις».
Υπερασπιζόμαστε   το δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων και υλοποιούμε  ένα   ολοκληρωμένο Σχέδιο Εναλλακτικής Διαχείρισης, με σαφή επιδίωξη την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων.

Αξιοποιούμε τους διαθέσιμους  πόρους  του ΕΣΠΑ και του νέου ΕΣΠΑ για την δρομολόγηση λύσεων σε επείγοντα ζωτικής σημασίας έργα. Παράκαμψη πόλης,  ΟΥΝΕΣΚΟ, Ύδρευση, αποχέτευση.        Την αποπεράτωση, και λειτουργία όλων των βασικών υποδομών για τις οποίες δαπανήθηκαν εκατομμύρια, ώστε να αποτελέσουν τις υποδομές ανάπτυξης και στήριξης του βιοτικού επιπέδου των Κερκυραίων.                                       Την στήριξη και αναδιοργάνωση των δημοτικών επιχειρήσεων και ιδιαίτερα της ΔΕΥΑΚ.

Ενθαρρύνουμε   τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και ενισχύουμε τον  πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία

Θέλουμε τους νέους    δίπλα μας και μπροστά,  να παίξουν  πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτήν την προσπάθεια.  Για αυτούς τους νέους θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο διεκδίκησης.
Ανασυγκροτούμε σε παραγωγική και αποτελεσματική βάση τις υπηρεσίες του Δήμου, αξιοποιώντας το σύνολο των εργαζομένων χωρίς να χάσει κανείς τη δουλειά του. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αφ’ ενός την βελτίωση των εσόδων και αφ’  ετέρου τη  μείωση του κόστους των έργων και των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Η Κέρκυρα  κρύβει μέσα της,  τεράστιες δημιουργικές δυνάμεις. Είμαστε εδώ για να τις αξιοποιήσουμε

Συμπολίτισσες και συμπολίτες

Δεν θα προωθήσουμε ένα πρόγραμμα πλουσιοπάροχων υποσχέσεων σε συνθήκες κρίσης. Το πραγματικά σημαντικό είναι να κατευθυνθούν οι πόροι του Δήμου σε έναν σχεδιασμό που θα λειτουργεί προς όφελος των πολιτών. Αυτό σημαίνει ριζική αλλαγή προτεραιοτήτων:
Αναδιάρθρωση των κοινωνικών υπηρεσιών, λειτουργικός Δήμος, ενίσχυση του κοινωνικού έργου, απορρόφηση κονδυλίων από προγράμματα ΕΣΠΑ, συνεταιριστικές μορφές ανάπτυξης, εξορθολογισμός των δημοτικών τελών, δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων  οφειλών προς τον Δήμο, επανεξέταση των εργολαβιών, κυρίως για έργα που ο Δήμος μπορεί να υλοποιήσει με δικά του μέσα και χαμηλό κόστος.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια με την θέσπιση μόνιμου Συμβουλίου Ανάπτυξης, με την δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας και Νέων Ιδεών, με την καταγραφή των υποδομών προς χρήση νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ώστε να προωθηθεί κάθε παραγωγική διαδικασία και αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας.
Εγγύηση για όλα τα παραπάνω είναι οι άνθρωποι που συμμετέχουν  στην «Νέα Ριζοσπαστική  Κίνηση», στον συνδυασμό της νίκης  και της αλλαγής. 

Κερκυραίες και κερκυραίοι


Είμαι βέβαιος   ότι ο Δημοκρατικός Λαός της Κέρκυρας   με την ψήφο του στις εκλογές της Κυριακής,   θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα  σε όλους αυτούς που απαξιώνουν το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον οδηγούν σταδιακά   στην κατάργηση του.

Τώρα δεν είναι η ώρα της διάσπασης, των εμφυλίων, του κατακερματισμού. Είναι η ώρα της ενότητας  και της αντίστασης  όχι μόνο των ανθρώπων της αριστεράς,  αλλά όλων όσων  επιθυμούν μια αλλαγή κατεύθυνσης στο Δήμο μας.

Οι αριστεροί, οι κομμουνιστές που γνωρίζουν πόσο κρίσιμη υπήρξε η ενότητα στην ιστορία του λαϊκού κινήματος, αλλά και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, ανεξάρτητα από διαφορές και διαφωνίες, θα κάνουν αυτή την Κυριακή το χρέος τους.
Καλούμε κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη, κάθε συμπολίτη  που νοιάζεται και αγωνιά για το μέλλον της Κέρκυρας, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν σε όλα με   την  πρόταση της
«Νέας Ριζοσπαστικής Κίνησης»,  σε αυτή τη κάλπη να ενώσουν την αγωνία και την ελπίδα τους για το αύριο του τόπου και του  κερκυραϊκού λαού.


Καλούμε όσους δεν ψήφισαν, την προηγούμενη Κυριακή να στηρίξουν αυτή την Κυριακή  την προσπάθεια μας. Η αποχή δεν είναι λύση.  


Στις εκλογές αυτές θα  νικήσει ο λαός!



Γι πρώτη φόρα στην Κέρκυρα αριστερή δημοτική αρχή

Δεν μπορούμε να ζούμε εναντίον της ζωής μας και γι’ αυτό  θα αλλάξουμε τα πράγματα.
Σε δύο μέρες ο δήμος της Κέρκυρας  αλλάζει, για να δώσουμε νέα προοπτική  στο Νησί μας.

Ψηφίζουμε για την Κέρκυρα. Ψηφίζουμε για τη ζωή μας.
Την Κυριακή η Κέρκυρα  γυρίζει σελίδα.
Φίλες και Φίλοι
Το δικό μας μήνυμα είναι πια ένα καθαρό μήνυμα νίκης.

Θα  είμαστε η δημοτική αρχή μιας καινούριας εποχής για την Κέρκυρα. Μιας καινούριας εποχής για τον τόπο.
Αυτή την άνοιξη η Κέρκυρα  αλλάζει εποχή.

Την Κυριακή το βράδυ  ο κερκυραϊκός λαός θα γιορτάσει τη μεγάλη νίκη του. 


Ο ασπασμός του Βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανου Σαμοίλη στον Κώστα Νικολούζο μετά το τέλος της ομιλίας


Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κώστας Λιτσαρδόπουλος  αριστερά και Γιάννης Μακρής