Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΔΑΝΕΙΟ ΥΨΟΥΣ 10,8 ΕΚ ΕΥΡΩ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Κατά ψήφισε ο Στέφανος Σαμοίλης
Εγκρίθηκε τελικά η πρόταση της δημοτικής αρχής για τη σύναψη δανείου ύψους 10.800.000 ευρώ, με τις ψήφους της πλειοψηφίας και της παράταξης του κυρίου Αυλωνίτη. Κατά ψήφισε ο Στέφανος Σαμοίλης ενώ οι παρατάξεις του κυρίου Χαραλάμπους
altΣτην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι η χρήση του δανείου θα γίνει με πλήρη διαφάνεια, ότι θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο ο ακριβής κατάλογος των υποχρεώσεων που θα καλυφθούν με τα χρήματα αυτά καθώς και οι όροι του δανείου. Το δάνειο θα τακτοποιήσει υποχρεώσεις που έχουν σχέση με το δημόσιο ταμείο, ασφαλιστικούς οργανισμούς και μικροπρομηθευτές και μικροεργολάβους. Το τελευταίο το τόνισε ιδιαίτερα δεδομένου ότι, όπως είπε, τα ποσά που χρωστά ο Δήμος στους εργολάβους δεν είναι μεγάλα. Υποσχέθηκε ότι δεν θα κάνει επιλογές, δεν θα δώσει βάρος στα χρέη του πρώην Δήμου Κερκυραίων αλλά θα διανείμει τα ποσά αναλογικά στα χρέη όλων των Καποδιστριακών Δήμων. Δήλωσε για μια ακόμη φορά ότι δεν θα δείξει αδιαφορία στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρώην πρόεδροι και αντιπρόεδροι των επιχειρήσεων, οι οποίοι απειλούνται με κατάσχεση προσωπικής περιουσίας και λοιδωρούνται με το χαρακτηρισμό του υπόδικου.
Ο Αλέκος Αυλωνίτης δήλωσε ότι θα ψηφίσει το δάνειο, διότι αναγνωρίζει τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της τοπικής αυτοδιοίκησης και της χώρας και η παράταξη του δεν επενδύει πολιτικά σε μια καταστροφική στάση. Αντίθετα πιστεύει ότι είναι υπεύθυνη στάση να σκεφθεί η παράταξη του, η οποία διεκδικούσε να είναι στη θέση της δημοτικής αρχής τι θα έκανε αν είχε κερδίσει τις εκλογές.  Απαντώντας στον κύριο Χαραλάμπους απέρριψε τους χαρακτηρισμούς, τόνισε ότι ο ίδιος και η παράταξη του δεν συμμετέχει σε αδιαφανείς διαδικασίες και θεωρεί ότι οφείλει να μην υιοθετήσει την παλιά πολιτική στάση που χαρακτήριζε ως προδοσία την όποια συναίνεση.
Τέλος κάλεσε τη δημοτική να μην ακολουθήσει κοντόφθαλμη πολιτική, λέγοντας κάθε μέρα ότι παρέλαβε χάος.  
Από το Δήμαρχο ζήτησε να διαφυλαχθεί το κύρος της Τ. Α., να υποστηριχθούν οι πρόεδροι των επιχειρήσεων που απειλούνται με κατασχέσεις της περιουσίας τους και να πληρωθούν οι μικροεργολάβοι των χωριών και οι μικροπρομηθευτές των Καποδιστριακών Δήμων χωρίς επιλεκτικές λογικές. 
altΟ Στέφανος Σαμοίλης, δεν ψήφισε το δάνειο διότι όπως δήλωσε, δεν πείθεται ότι ο Δήμος θα ορθοποδήσει με το δανεισμό, αντίθετα θα φορτωθεί ένα ακόμη δάνειο, και ότι δεν ασκείται πολιτική μείωσης του χρέους.  Επιπλέον διαπιστώνει ότι μέσα στο τετράμηνο που λειτουργεί ο νέος Δήμος δεν γίνεται οικονομία στη διαχείριση – όχι με την έννοια των σκανδάλων- αλλά με την αποδοτικότερη οργάνωση των υπηρεσιών, ώστε να αποδοθεί έργο και ταυτόχρονα να μειωθούν τα έξοδα.
πηγή:ert.gr