Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΓΙΑ "ΨΑΡΕΜΑ" ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Χειροπέδες σε γνωστό σκηνοθέτη για αποπλάνηση ανήλικων αγοριών που "ψάρευε" στο διαδίκτυο. Στο σπίτι του υλικό από συνεύρεσή του με τέσσερα ανήλικα αγόρια


Με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκων, άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πέρασαν χειροπέδες σε διάσημο σκηνοθέτη.
Οι αρχές, που εισέβαλαν στο σπίτι του σκηνοθέτη, εντόπισαν βιντεοσκοπημένο υλικό από συνεύρεσή του με τέσσερα ανήλικα αγόρια που είχε γνωρίσει στο ...
...διαδίκτυο.
Βρήκαν επίσης μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών αρχείων παιδικής πορνογραφίας και έτσι σχηματίστηκε εναντίον του δικογραφία.
Η μεγάλη έρευνα της Υπηρεσίας Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως σημειώνει η Espresso, ξεκίνησε από μια εισαγγελέα που εποπτεύει ίδρυμα για ορφανά παιδιά στο Λεκανοπέδιο Αττικής.
Όταν αντελήφθη πως κάτι δεν πάει καλά με ορισμένα παιδιά του ιδρύματος, που είχαν περίεργες επαφές και συνομιλίες σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με άγνωστο άτομο, ειδοποίησε τον προϊστάμενο του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη.
Οι αστυνομικοί ανέλαβαν δράση και δημιούργησαν προφίλ-παγίδα στο Facebook, εμφανιζόμενοι σαν ανήλικοι που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο ίδρυμα.
Ο γνωστός σκηνοθέτης, που κατά διαστήματα είχε αναλάβει τη σκηνοθεσία θεατρικών παραστάσεων και τηλεοπτικών σήριαλ που είχαν μεγάλη απήχηση στο αθηναϊκό κοινό, τσίμπησε το "δόλωμα" και έστειλε αίτημα φιλίας στον "ανήλικο νεαρό".
Στις συνομιλίες των αστυνομικών με τον γνωστό σκηνοθέτη, που έχουν καταγράψει, ο συλληφθείς υποσχόταν στο 'ανήλικο αγόρι' πολλά δώρα, χρήματα και σίγουρη σταδιοδρομία στο θέατρο και την τηλεόραση με την προϋπόθεση ότι θα δεχόταν τις σεξουαλικές του προτάσεις.
Ο αστυνομικός που χειριζόταν το ψεύτικο προφίλ δέχτηκε την πρόταση του σκηνοθέτη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο σκηνοθέτης μέσα στο ίδιο του το σπίτι.
News247.gr