Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: H ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΚΕ ΚΑΤΑ AQUIS


Επί 1 εβδομάδα η διοίκηση και τα διευθυντικά στελέχη της εταιρίαςAQUIS  στη Κέρκυρα μεταχειρίζονται όλους τους τρόπους για να υποχρεώσουν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που εργάζονται στα 3 ξενοδοχεία της στην Κέρκυρα να υπογράψουν επιχειρησιακές συμβάσεις με 15% μείωση αποδοχών. Ανοικτά εκβιάζουν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους απειλώντας τους ότι αν δεν δεχτούν την μείωση αποδοχών θα ...
...κλείσουν τα 2 από τα 3 ξενοδοχεία τους και θα μείνουν χωρίς δουλειά. Επιπλέον τους χρωστάνε όλες τις δεδουλευμένες αποδοχές του 2012 (2-2,5 μήνες). Δικαιολογημένα το ταξικό σωματείο τους αντέδρασε με κήρυξη 24ωρης απεργίας στα ξενοδοχεία της εταιρίας την περασμένη Πέμπτη, που είχε καθολική συμμετοχή.
 Η ηγεσία της εταιρίας και ο πρόεδρός της, θορυβήθηκαν από την επιτυχία της απεργίας και κατέφθασαν στην Κέρκυρα και με προσωπικές συνεργασίες προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους ξενοδοχοϋπάλληλους ώστε να δεχτούν την επιχειρησιακή σύμβαση και τη μείωση αποδοχών. Η αντεργατική επίθεση της εργοδοσίας στηρίζεται στους νόμους της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τις αποφάσεις της ΕΕ, για μείωση του εργατικού κόστους.
Επειδή συνάντησαν αντίσταση από μεγάλο μέρος των εργαζομένων κατέφυγαν σε αντιπερισπασμούς:
·  Κατέφυγαν στην Εισαγγελία Κέρκυρας
·  Έστειλαν ανοικτή επιστολή στον τύπο που συκοφαντούν την Διοίκηση  του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, στον Πρόεδρό του και το ΠΑΜΕ.
·  Έστειλαν ανοιχτή επιστολή προς τη Γ.Γ. της ΚΕ επιτροπής του ΚΚΕ.

Η διοίκηση της εταιρίας AQUIS έχει απύθμενο θράσος:
Ενώ χρωστάει τα δεδουλευμένα και εκβιάζει τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία της να δεχτούν 15% μείωση αποδοχών, ζητάει την παρέμβαση του ΚΚΕ…!
Η Ε.Ε., τα κόμματα του ευρωενωσιακού μονόδρομου και η μεγαλοεργοδοσία θέλουν εργαζόμενους με μισθούς εξαθλίωσης, φοβισμένους και υποταγμένους.

Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και του ταξικού σωματείου τους. Απαιτεί να εφαρμοστεί η τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας και να μην υπάρξει καμία μείωση αποδοχών. Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα.
Καλεί την εργατική τάξη του νησιού, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και αγρότες να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και στην απεργιακή τους κινητοποίηση της 27/06/12.

Κέρκυρα 26/06/12
Το Γραφείο Τύπου της
Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ