Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΡΑΠΑΝΟΥ ΚΑΝΕΙ....

το γύρο του κόσμου!

Σαν βόμβα έσκασε στα διεθνή ΜΜΕ η είδηση για την παραίτηση του κ. Ράπανου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Με φόντο την Σύνοδο Κορυφής, τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με την παραίτηση του κ. Ράπανου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, επισημαίνοντας πάντα οτι δεν πρόκειται για ουσιαστική παραίτηση γιατί δεν είχε ορκιστεί. 

Η γερμανική εφημερίδα "Die Zeit αναφέρει...


... στην κεντρική της σελίδας στην ηλεκτρονική της έκδοσης πως ο Βασίλης Ράπανος μετά από μία ζάλη την περασμένη εβδομάδα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και έτσι η υγεία του δεν του επιτρέπει να αναλάβει το δύσκολο έργο του υπουργού Οικονομικών. 



Η γαλλική εφημερίδα Les Echos στην ηλεκτρονική του έκδοση αναφέρει ότι λόγω των προβλημάτων υγείας του Βασίλη Ράπανου, ο ίδιος με επιστολή του στον πρωθυπουργό Σαμαρά αρνείται να αναλάβει τα καθήκοντά του. 

Στο ίδιο μοτίβο και η Le Figaro,που αναφέρει πως τυπικά δεν είχε αναλάβει τα καθήκοντά του, αλλά 4 ημέρες μετά την ανακοίνωση του ονόματός του, εκείνος παραιτείται για λόγους υγείας. 

Στην κεντρική της σελίδα η Wall Street Journal μιλάει για την παραίτηση του κ. Ράπανου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών εξαιτίας των προβλημάτων υγείας και συγκεκριμένα στο στομάχι. 


Στα προβλήματα υγείας αναφέρεται και η ισπανική εφημερίδα El Pais, λέγοντας πως ο κ.Ράπανος είχε σημαντικό ρόλο στην είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη επί ημερών της πρωθυπουργίας Σημίτη.
Νewsit.gr