Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΠΑΣΟΚ:ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΡΟΣ...

                                       …τους κορυφαίους!
Ξεκάθαρο μήνυμα προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έστειλε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, με αποδέκτες κορυφαία στελέχη, όπως τον κ. Α. Λοβέρδο, ο Μ. Χρυσοχοΐδη και η Α. Διαμαντοπούλου αλλά και τους προκατόχους του στην ηγεσία του κόμματος, κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη.
Ο κ. Βενιζέλος επέλεξε «δικούς του ανθρώπους» για τη στελέχωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, δείχνοντας έτσι σε όλους τους...


...ενδιαφερόμενους «ποιος είναι το αφεντικό». Οι υπουργοί Περιβάλλοντος, κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αθ. Τσαφτάρης είναι προσωπικοί φίλοι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Κούρκουλας είναι ο αδελφός της κυρίας Ελένης Κούρκουλα,πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, η οποία 
Με τις επιλογές αυτές, ο κ. Βενιζέλος έστειλε «ηχηρό μήνυμα» προς όσους ζητούσαν συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση με πρωτοκλασάτα στελέχη.


Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Βενιζέλος τοποθέτησε τους «κορυφαίους» στο κάδρο της φθοράς του κυβερνητισμού και τους αμφισβήτησε ευθέως.
Έντονο προβληματισμό για τις κινήσεις του κ. Βενιζέλου εκφράζουν τόσο ο κ. Λοβέρδος όσο και ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έγινε δέκτης επιθέσεων για την επιμονή του να μετέχει στην κυβέρνηση.
Ηχηρό μήνυμα εισέπραξε και η κ. Άννα Διαμαντοπούλου με την τοποθέτηση του κ.Παπαθεοδώρου στη θέση του Υφυπουργού Παιδείας, ο οποίος είναι σφοδρός πολέμιος του νόμου για την Ανώτατη Παιδεία.
Ο κ. Παπαθεοδώρου μπορεί να προτάθηκε από τη ΔΗΜΑΡ αλλά η κ. Διαμαντοπούλου εμμέσως, καταλογίζει σκοπιμότητα και στον κ. Βενιζέλο, που δεν αντέδρασε στην τοποθέτησή του.
Εκτός κυβέρνησης βρέθηκαν και οι φίλοι του κ. Σημίτη, οι κ.κ. Στουρνάρας και Γιαννίτσης, που παρότι φέρονταν ότι θα αναλάβουν κυβερνητικές θέσεις, αποφασίστηκε να μην μετέχουν στη νέα κυβέρνηση μετά την κοινή συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη.
Δεν είναι άλλωστε άγνωστο ότι οι σχέσεις των κ.κ. Βενιζέλου-Σημίτη είναι ψυχρές εδώ και καιρό.
Ενόχληση για τους χειρισμούς του κ. Βενιζέλου εκφράζει και ο πρώην πρωθυπουργός κ.Γιώργος Παπανδρέου, που διαφωνεί με τους χειρισμούς του κ. Βενιζέλου για τη στελέχωση της κυβέρνησης. Ένα άλλο ζήτημα που προκαλεί προβληματισμό στον κ. Παπανδρέου είναι η αντιμετώπισή του, καθώς ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του συμπεριφέρεται σα να μην υπάρχει.
Ο κ. Παπανδρέου φοβάται και κινήσεις που ενδεχομένως να κάνει εναντίον του ο κ. Βενιζέλος, που όπως όλα δείχνουν θα κρατήσει μεγάλες αποστάσεις από τον κ. Παπανδρέου, με ό, τι συνεπάγεται αυτό.
newsbomb.gr