Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αισιοδοξία για αλλαγή της στάσης των τουριστών απέναντι στην Ελλάδα. Το νέο πολιτικό τοπίο τους ξαναφέρνει στη χώρα μας
Η διαφαινόμενη λύση στο πολιτικό αδιέξοδο στην Ελλάδα, δημιουργεί προσδοκίες για την επιστροφή των τουριστών στην Ελλάδα.
Ήδη πριν τις εκλογές, οι κρατήσεις είχαν μειωθεί, ενώ μόνο οι κρατήσεις από Γερμανούς τουρίστες είχαν πέσει κατά 50%.
Την αισιοδοξία της εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού Τατιάνα Καραπαναγιώτη, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.
Η κα Καραπαναγιώτη χαρακτήρισε...
... "ανησυχητικό" το γεγονός ότι οι Γερμανοί έχουν ακυρώσει τις κρατήσεις τους, αλλά τόνισε ότι είναι ακόμα νωρίς για να κρίνουμε.
"Η σεζόν έχει ανοίξει κι είμαι σίγουρη ότι όταν θα έχουμε κυβέρνηση θα επιστρέψουν οι τουρίστες" είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείσα για το ποιοι τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα, η κα Καραπαναγιώτη σημείωσε ότι "οι Ουκρανοί έχουν αυξηθεί κατά 49.1%, ενώ για τους Ρώσους η αύξηση είναι στο 1807%, μετά το περσινό 62,8%. Περιμένουμε μεγάλο αριθμό επισκεπτών από την Κίνα. Προσδιορίζουμε ένα επιπλέον ποσοστό του 20-30% σε σχέση με την περασμένη σεζόν".
"Οι Έλληνες δεν έχουν πρόβλημα με τους Γερμανούς"
Αναφερόμενη στο περιστατικό του ξυλοδαρμού Ολλανδού από Έλληνες, επειδή τον πέρασαν για Γερμανό, η κα Καραπαναγιώτη, σημείωσε ότι πρόκειται για μεμονωμένο επεισόδιο.
"Οι Έλληνες δεν έχουν πρόβλημα με τους Γερμανούς. Είναι εκνευρισμένοι με τους πολιτικούς τους, με την Μέρκελ, αλλά αυτό είναι διαφορετικό. Εμείς οι Έλληνες αγαπάμε τους ξένους. Επίσης έχουμε μια λέξη που χαρακτηρίζει αυτό το συναίσθημα η οποία είναι "φιλοξενία". Πέστε μου πόσες γλώσσες μπορούν να το χαρακτηρίσουν αυτό με μια μόνο λέξη. Επίσης θέλω να πω ότι κάποιοι φέρονται ανεύθυνα προς τους Έλληνε, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας" είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείσα τέλος για το αν η χώρα θα αποκτήσει κυβέρνηση, η Τατιάνα Καραπαναγιώτη δήλωσε βέβαιη και πρόσθεσε ότι μιλάμε για μια σεζόν που είναι ιδιαίτερη όπως ήταν κι αυτή του 2011.
"Είχαμε 16 εκ. τουρίστες την περασμένη σεζόν. Οπότε αυτό το 50% που λέμε ότι έχουν ακυρώσει ίσως το έκαναν επειδή πρόκειται για μια χρονιά που αποτελεί εξαίρεση. Ωστόσο αρκετοί τουρίστες από άλλες χώρες έρχονται στην Ελλάδα κι οι ρυθμοί είναι αναπτυξιακοί" κατέληξε η υπουργός.
News247.gr