Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


01Apergia26-09-12ΠΑΜΕ.jpgΧαιρετίζουμε όλους τους εργάτες, ανέργους, συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τους συναγωνιστές αυτοαπασχολούμενους, έμπορους, αγρότες, φοιτητές, που συμμετείχαν μαζικά στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα.
 Η επιτυχημένη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ...

...αποτέλεσμα της δουλειάς των σωματείων, των επιτροπών αγώνα, των λαϊκών επιτροπών, με συνελεύσεις, συσκέψεις και συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στους κλάδους, σε τόπους δουλειάς και γειτονιές, αποτελεί στοιχείο που δείχνει την ενίσχυση του ταξικού ρεύματος στο εργατικό κίνημα, φανερώνει το δρόμο για τη συνέχεια και την κλιμάκωση του αγώνα.
Από τα ξημερώματα δεκάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ρίχτηκαν στη μάχη της ενημέρωσης και της περιφρούρησης της απεργίας έξω από ξενοδοχεία, τράπεζες, υπηρεσίες.
Χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα και στην Κέρκυρα νίκησαν την τρομοκρατία και τις απειλές της εργοδοσίας, τις δυσκολίες που έχουν φέρει τα βάρβαρα μέτρα στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, ξεπέρασαν αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες, κάνοντας το βήμα να σταθούν σε όλα αυτά κόντρα και ταξικά.
Ο αγώνας αυτός επιβάλλεται να έχει και συνέχεια. Ο ελληνικός λαός έδειξε τις διαθέσεις του. Ακόμη πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά να στριμώξουμε την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ, την μεγαλοεργοδοσία, τους μεγαλοξενοδόχους και τους βιομηχάνους.
Από σήμερα ακόμη, με τον αέρα που μας έδωσε η χθεσινή επιτυχημένη συγκέντρωση, με ενθουσιασμό και επιμονή προετοιμάζουμε το επόμενο βήμα, είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα με νέες κινητοποιήσεις σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα εξαθλίωσης του λαού. Χωρίς κανένα φόβο να δυναμώσουμε τους αγώνες μας, να μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά.