Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

  …στους Ο.Τ.Α

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ δηλώνει την ολόπλευρη στήριξή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δήμο Κέρκυρας. Τα μέτρα και το πολυνομοσχέδιο, που πρόσφατα ψηφίστηκαν στη Βουλή χτυπούν ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους. Η επίθεση είναι ενιαία και τον ίδιο χαρακτήρα θα πρέπει να έχει και η αντεπίθεσή μας.
Η υποτιθέμενη «διαθεσιμότητα» των εργαζόμενων στους ΟΤΑ είναι πρόβλημα που ακουμπάει τον κάθε εργαζόμενο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους τους μικρούς επαγγελματίες. Είναι μόνο η αρχή των απολύσεων και του ευτελισμού των κοινωνικών παροχών.
Για παράδειγμα:
·        Το πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα εργαζομένων που δουλεύουν σε παιδικούς σταθμούς ενός δήμου, δηλαδή τη μείωση προσωπικού, αφορά μόνο τους ίδιους τους εργαζόμενους; Όχι βέβαια, αφορά τα ίδια τα νήπια και τις οικογένειές τους. Γιατί, εάν κλείσει ο σταθμός ή μειωθεί το προσωπικό, οι γονείς δε θα μπορούν να βγουν στο μεροκάματο ή θα πρέπει να πληρώνουν για να μπορεί το παιδί να μένει σπίτι με κάποιον, ώστε να μπορούν να δουλέψουν.
·        Λόγω της οικονομικής δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, των περικοπών και της έλλειψης προσωπικού στους δήμους, των επικείμενων απολύσεων, οι υπηρεσίες καθαριότητας υπολειτουργούν. Αυτή η κατάσταση αφορά το σύνολο των κατοίκων του δήμου. Αφορά την υγεία τη δική τους και των παιδιών τους. Αφορά τους μικρούς καταστηματάρχες του δήμου. Δεν μπορεί να λέει ο μικρέμπορος που έχει ένα μαγαζάκι να ζητά να μαζέψουν τα σκουπίδια έστω και απλήρωτοι, έστω και με 10 ή 12 ώρες δουλειάς.  
 Χρειάζεται δηλαδή μια λαϊκή συμμαχία η οποία πέρα από μαζική θα πρέπει να έχει ξεκάθαρο και ποιοι είναι αυτοί που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση αλλά και ποιοι ωφελούνται. Η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις υλοποιούν κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της ΕΕ (Μάαστριχτ, Λισαβόνα, Ελσίνκι, ΕΕ 2020) προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματιών, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών. Όταν οι υπηρεσίες των δήμων και γενικότερα του κράτους διαλυθούν θα τις αναλάβουν ιδιώτες οι οποίοι θα πλουτίσουν και πάλι σε βάρος του λαού που θα τις έχει ανάγκη.
Δεν δεχόμαστε καμία «διαθεσιμότητα». Συνδικάτα, εργαζόμενοι, γονείς, κάτοικοι, πρέπει οργανωμένα να αντιδράσουν. Να διεκδικήσουν να μη γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου, είτε μέσω διαθεσιμότητας είτε με άλλο τρόπο και να υπάρξουν άμεσα μέτρα χρηματοδότησης των υπηρεσιών των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Από το Corfu News.it