Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΣΤΑ 63 ΤΟΥ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΡΟΜΠΙΝ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ....


Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, ο κωμικός που εξελίχθηκε σε πολυεπίπεδο και βραβευμένο με Οσκαρ ηθοποιό, βρέθηκε νεκρός την Δευτέρα στο σπίτι του, στο Τιμπουρον της Καλιφόρνια, βορείως του Σαν Φρανσίσκο, σε ηλικία 63 ετών. Σύμφωνα με δήλωση των τοπικών αστυνομικών αρχών, "ο θάνατος οφείλεται σε αυτοκτονία λόγω ασφυξίας".

Στη δήλωσε αναφέρεται ότι το γραφείο του τοπικού σερίφη έλαβε ένα τηλεφώνημα γύρω στις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα), σύμφωνα με το οποίο ένας άνδρας βρέθηκε "αναίσθητος στην κατοικία του και δεν ανέπνεε". Οι δυνάμεις που έσπευσαν επί τόπου διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για τον Γουίλιαμς και επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Η ατζέντης του διάσημου ηθοποιού, Μάρα Μπάξμπαουμ, δήλωσε ότι ο Γουίλιαμς "έδινε μάχη με βαρειά κατάθλιψη".

Η συζύγός του, Σούζαν Σνάιντερ, δήλωσε: "Σήμερα το πρωί έχασα τον σύζυγο και καλύτερό μου φίλο, ενώ ο κόσμος έχασε έναν απο τους πιό αγαπητούς καλλιτέχνες κι έναν όμορφο άνθρωπο. Ελπίζουμε ότι θα τον θυμόμαστε με επίκεντρο τις αμέτρητες στιγμές γέλιου και χαράς που χάρισε σε εκατομμύρια και όχι τον θάνατό του..."

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ο οποίος έχει δώσει προσωπική μάχη με τον εθισμό κατά το παρελθόν είχε εισαχθεί παλαιότερα σε ένα κέντρο αποκατάστασης στη Μινεσότα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό τύπο ο Ρόμπιν Ουίλιαμς που είχε κερδίσει το Όσκαρ για το "Good Will Hunting" (Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ) έπασχε από κατάθλιψη κάτι που επιβεβαίωσε και ο προσωπικός βιογράφος του που ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «αυτή είναι μια τραγική και ξαφνική απώλεια. Η οικογένεια ζητά σεβασμό για την ιδιωτική τους ζωή κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης στιγμής ».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο ηθοποιός που ζούσε με τη σύζυγό του στη βόρεια Καλιφόρνια κηρύχθηκε νεκρός στις 12:02 τοπική ώρα και ότι η πιθανή αιτία του θανάτου ήταν ασφυξία εξ αιτίας αυτοκτονίας.

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς είχε πάνω από τρεις δεκαετίες σπουδαίας κινηματογραφικής καριέρας και είχε γίνει διεθνώς γνωστός για το ρόλο του ως Μπάρι Λέβινσον στο αντιπολεμικό έπος "Good Morning Vietnam" (Καλημέρα Βιετνάμ) του 1987. Έχει επίσης κατακτήσει το κοινό σε όλο τον κόσμο με μεγάλες ερμηνείες όπως ο ρόλος του λαμπρού παιδαγωγού στον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών» και στην οικογενειακή κωμωδία "Mrs Doubtfire".

Πηγη Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ