Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

…«Πεταλιές» για να επιστραφούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα [εικόνες] 
 
Η υφυπουργός Άντζελα Γκερέκου συναντήθηκε με τον εμπνευστή του «London to Athens Bike Tour 2014». Ο ιταλικής καταγωγής Salvatore Lo Sicco που ζει και εργάζεται στη Μεγάλη Βρετανία διένυσε την απόσταση από τα σκαλιά του Βρετανικού Μουσείου μέχρι το Μουσείο της Ακρόπολης με ένα ποδήλατο. Ο καθηγητής Salvatore Lo Sicco δηλώνει μεγάλος λάτρης της χώρας μας και πραγματοποίησει το εν λόγω ταξίδι με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.
Το ταξίδι του ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και έπειτα από 35 ημέρες και 8 ώρες ποδηλασίας έφτασε στην Αθήνα. Το εν λόγω εγχείρημα του Salvatore Lo Sicco υποστήριξε η Βρετανική Επιτροπή για την Επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

«Πιστεύω ότι η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα αποτελεί ηθική και ιστορική υποχρέωση όλων μας. Μπορούμε να δώσουμε ένα γερό ταρακούνημα στα λιμνασμένα νερά της Ευρώπης» δήλωσε ο καθηγητής Salvatore Lo Sicco.

Η υφυπουργός Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου δήλωσε «Σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Ελλήνων. Το όραμα για την επανένωση των μαρμάρων παραμένει ζωντανό. Πρωτοβουλίες όπως η δική σας, μας γεμίζουν συγκίνηση και δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα αίτημα όχι μόνο ελληνικό αλλά διεθνές, που αγγίζει ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης, καθώς και απλούς πολίτες σε όλο τον κόσμο».
Πηγη iefimerida.gr