Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!!!!ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΤΡΙΔΥΜΑ ΠΑΝΤΑ...

…στον κόσμο !!!!
Τα τρίδυμα συνελήφθησαν φυσιολογικά και είναι τα πρώτα που επιβίωσαν για δύο εβδομάδες
Τα πρώτα τρίδυμα panda που επιβίωσαν, παρουσίασε ένας ζωολογικός κήπος στην Κίνα, γεγονός που χαρακτηρίστηκε ως θαύμα, αν λάβει κανείς υπόψη τους χαμηλούς ρυθμούς αναπαραγωγής του ζώου.
Η μητέρα, με το όνομα Juxiao, που σημαίνει “χαμόγελο χρυσάνθεμου”, έφερε στον κόσμο τα τρίδυμα στο πάρκο σαφάρι Guangzhou's Chimelong, τις πρώτες ώρες της 29ης Ιουλίου. Ήταν, όμως, τόσο εξαντλημένη, που δεν μπορούσε να φροντίσει τα τρίδυμα.

Σ' ένα βίντεο από το ζωολογικό κήπο, η Juxiao φαίνεται να κάθεται στη γωνία ενός δωματίου και να γλείφει τα μικρά panda, κατά τη διάρκεια ενός τετράωρου τοκετού. Όταν, όμως, γέννησε και το τρίτο κουτάβι, ξάπλωσε στο πλάι.
Τα μικρά τοποθετήθηκαν σε...

... θερμοκοιτίδες, καθώς η Juxiao ανακτούσε τις δυνάμεις της, όμως τώρα, έχουν επιστέψει στη μητέρα τους για να θηλάσουν και παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο από μια ομάδα τροφοδοτών, όπως είπαν την Τρίτη από το ζωολογικό κήπο.
“Ήταν ένα θαύμα για μας και [οι γεννήσεις] ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας”, είπε ο γενικός διευθυντής του πάρκου, Dong Guixin. “Έχουν περάσει 15 μέρες. Έχουν ζήσει μέχρι στιγμής περισσότερο από οποιαδήποτε άλλα τρίδυμα.”

Υπάλληλος του εθνικού καταφυγίου για τη φύση Sichuan Wolong, που θεωρείται αυθεντία στα panda, είπε ότι τα τρίδυμα είναι ακόμα πολύ μικρά για να αναγνωριστεί επίσημα ότι επιβίωσαν, αλλά παρόλα αυτά είναι τα μόνα γνωστά τρίδυμα panda που βρίσκονται στη ζωή. “Μπορούμε μόνο να πούμε ότι επιβιώνουν αφού φτάσουν τους έξι μήνες. Προς το παρόν είναι όντως τα μόνα τρίδυμα που επιβιώνουν”, δήλωσε ένας υπάλληλος του κέντρου.
Τα τρίδυμα συνελήφθησαν φυσιολογικά, όταν ζευγάρωσαν τη 12χρονη Juxiao με το 17χρονο πατέρα, Linlin. “Πέρυσι το Σεπτέμβρη, τους φέραμε κοντά, ώστε να μπορούν να δουν ο ένας τον άλλο και να εξοικειωθούν με πράγματα, όπως η μυρωδιά. Η Juxiao έπρεπε επίσης να ασκηθεί περισσότερο για να ενδυναμωθεί”, είπε ο Dong.
Δήλωση του πάρκου αναφέρει ότι “τα τρίδυμα μπορούν να χαρακτηριστούν ως ένα νέο θαύμα του κόσμου”, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι τα ποσοστά θνησιμότητας στα panda είναι εξαιρετικά υψηλά.

Φωτογραφίες που λήφθηκαν στις αρχές του μήνα, δείχνουν τα μικρά panda μέσα σε μια θερμοκοιτίδα, με κλειστά τα μάτια και τα σώματά τους καλυμμένα με αραιή λευκή γούνα. Από το ζωολογικό κήπο δήλωσαν ότι ζύγιζαν μεταξύ 83 και 124 γραμμαρίων και ότι ήταν μικρότερα σε μέγεθος από την ανθρώπινη παλάμη, όταν γεννήθηκαν. Το φύλο τους δεν μπορεί να καθοριστεί μέχρι να μεγαλώσουν λίγο κι έτσι θα τους δώσουν αργότερα ονόματα.

Η πρώτη γνωστή περίπτωση τριδύμων giant panda καταγράφηκε το 1999, όταν μία 15χρονη μητέρα τα έφερε στη ζωή μετά από τεχνητή γονιμοποίηση στη νοτιο-δυτική πόλη Chengdu στην Κίνα. Το μικρότερο από τα τρία, πέθανε μετά από τρεις μέρες, λόγω μόλυνσης στην ουροδόχο κύστη.

Το φυσικό περιβάλλον των panda είναι η ορεινή νοτιο-δυτική Κίνα, όπου και πιστεύεται ότι υπάρχουν 1.600 panda που ζουν ελεύθερα στη φύση.
πηγη news247.gr