Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ο ΣΤ ΓΚΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ!


Στ. Γκίκας: «Η ΝΔ δεν αναγνωρίζει την απόφαση του ΚΥΣΕΑ»

Μετά την αιφνίδια απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τις έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, μέρος της οποίας προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA:

«Η πανικόβλητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε κάθε όριο δημοκρατικής και ηθικής δεοντολογίας και τάξης, με την απονενοημένη απόφαση να...
... προβεί σε έκτακτες κρίσεις της ηγεσίας των Ένοπλων Δυνάμεων, την ώρα που η ίδια παραπαίει και φυλλορροεί, την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης από την Ελληνική Βουλή. Η κυβέρνηση συνεπώς δεν έχει την νομιμοποιητική βάση να προβεί τώρα σε κρίσεις Αρχηγών.

Η πολιτικά ακατανόητη, βιαστική, αντιδημοκρατική και εν τέλει βλαπτική για τα συμφέροντα της χώρας απόφαση, θέτει σε κίνδυνο την συνοχή του Στρατεύματος, προκαλεί αγανάκτηση και οργή στα στελέχη και ρίχνει την χαριστική βολή στην αξιοκρατία, αφού προάγει τον άκρατο κομματισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Νέα Δημοκρατία, όπως έχει ήδη δηλώσει επίσημα, δεν θα αναγνωρίσει την απόφαση του ΚΥΣΕΑ.»