Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ Ο ΣΠ ΣΠΥΡΟΥ....


...για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος στο Μοναστήρι της Φανερωμένης

Εικόνα 099-Optimized.jpg
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, που έγιναν χθες στη Λευκάδα και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης (πολιούχου του νησιού), συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου. 

  Με την ευκαιρία της παραμονής του στο νησί, ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε την επαρχιακή οδό Τσουκαλάδων – Αγίου Νικήτα, στη θέση «Πευκούλια», όπου παρατηρήθηκαν φαινόμενα κατολισθήσεων.
  Οι κατολισθήσεις είχαν ως αποτέλεσμα ...
...το μεσημέρι της παραμονής του εορτασμού του Αγ. Πνεύματος (3-06-2012) να κλείσει ολοσχερώς ο δρόμος.
Εικόνα 108-Optimized.jpg  Μετά από επιτόπιο έλεγχο των Υπηρεσιών της Π.Ε. Λευκάδας, διαπιστώθηκε τεράστια αποκύλιση του πρανούς, το οποίο κατέπεσε κατακλύζοντας την οδό με μεγάλες ποσότητες αδρανών υλικών.
  Η Π. Ε. Λευκάδας ανέλαβε αμέσως την αποκατάσταση της οδού με χωματουργικά μηχανήματα, λόγω, όμως, των συνεχών εξελίξεων του φαινομένου αλλά και της πιθανής ύπαρξης κατασκηνωτών στην περιοχή, κατάντι της οδού, αποφασίσθηκε -σε συνεννόηση με τη Δ/νση Τροχαίας- η μερική διακοπή της κυκλοφορίας της οδού, τουλάχιστον από το ένα ρεύμα (από Αγ. Νικήτα προς Τσουκαλάδες), η απομάκρυνση όλων των αδρανών υλικών με φορτηγά δίχως τη ρίψη τους κατάντι, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων σήμανσης και οδικής ασφάλειας και η συνεχής παρακολούθηση του φαινομένου μέχρι της εκτονώσεώς του.
 Σημειώνεται ότι από την Π. Ε. Λευκάδας έχουν δρομολογηθεί – δημοπρατηθεί δύο έργα για παρεμβάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή, τα οποία όμως για να ξεκινήσουν πρέπει να