Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΕΡΚΥΡΑ : Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΣΤΟ Π.Ε.Δ.Υ

Επίσκεψη στο ΠΕΔΥ Κέρκυρας πραγματοποίησε την Πέμπτη ο υπ. Βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ Στέφανος Γκίκας, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Υπηρεσίας, Αλέξανδρο Γαρδικιώτη, τον ελεγκτή Ιατρό Αλ. Πουλή, αντιπροσωπεία εργαζομένων Voucher Υγείας 2014, ενώ συνομίλησε με ασθενείς και εργαζόμενους.

GIKAS PEDY 10 SEPT 2015

Ο κ. Γαρδικιώτης ενημέρωσε τον κ. Γκίκα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΠΕΔΥ του νησιού μας και τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικών υποδομών. Συζητήθηκαν επίσης οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία της Π.Ε. Κέρκυρας, καθώς και το θέμα που έχει ενσκήψει, με τον περιορισμό των πιστώσεων, από την 6η ΥΠΕ, των εφημεριών των Ιατρών Επιμελητών Β’ των ΚΥ.
Μετά την επίσκεψη ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε συνέχεια της προ ολίγων ημερών επίσκεψής μου στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας με τον Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρ. Κέλλα, επισκέφθηκα σήμερα το ΠΕΔΥ Κέρκυρας. Μετέφερα μεταξύ άλλων και αιτήματα των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων που επισκέφθηκα το τελευταίο διάστημα. Το βασικότερο πρόβλημα που υπάρχει είναι η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής τόσο εδώ στην Μονάδα, όσο και στα Ιατρεία της υπαίθρου και η γενικότερη στενότητα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση της ΝΔ, προσέλαβε το 2014 στο ΠΕΔΥ Κέρκυρας, ακτινολόγο κι έτσι ξεκίνησε την λειτουργία του το ειδικό τμήμα που εξυπηρετεί τους πολίτες με ακτινογραφίες και υπέρηχους. Επίσης, προσλήφθηκαν δύο μικροβιολόγοι και έτσι δούλεψε και το μικροβιολογικό τμήμα. Έκτοτε όμως δεν υπήρξε καμία πρόσληψη, παρότι οι ανάγκες του ΠΕΔΥ Κέρκυρας σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό είναι πολύ μεγάλες. Ειδικότητες όπως οφθαλμίατρος, καρδιολόγος, δερματολόγος, παιδίατρος κ.α., ελλείπουν και θα πρέπει να καλυφθούν.
Όπως ενημερώθηκα, το ΠΕΔΥ Κέρκυρας δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο σύστημα «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» – χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ – όπως έχει γίνει με άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες, κάτι που θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα.

Θα ήθελα τέλος, να σταθώ σε ένα ακόμη θέμα, που αφορά στους εργαζόμενους των Voucher Υγείας 2014. Οι άνθρωποι αυτοί προσλήφθηκαν τον Νοέμβριο 2014, δουλεύουν ήδη επί 9 μήνες και δεν έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρώ, γιατί το Υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν απελευθέρωσε τα απαιτούμενα κονδύλια. Σε λίγες ημέρες οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απολύονται και το Υπουργείο Υγείας … σφυρίζει αδιάφορα. Αλήθεια τι έχει να πει ο κ. Κουρουμπλής για αυτό το θέμα;»  
Ο κ. Γκίκας το απόγευμα της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου 2015, περιόδευσε σε χωριά του Νότου (Αγ. Νικόλαο, Περιβόλι, Αργυράδες, Αγ. Ματθαίο κ.α.).
Από το corfupress.com