Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

 Tης Τζένης Σκέμπρη
Στις 18 Σεπτέμβρη, συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη νύχτα που η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή δολοφόνησε τον νεαρό μουσικό Παύλο Φύσσα.
Ο Π. Φύσσας με καλλιτεχνικό όνομα Killah P, ανέπτυξε αντιφασιστική δράση
Ο Παύλος Φύσσας ήταν ράππερ. Το καλλιτεχνικό του όνομα Killah P σήμαινε «Killah Past δηλαδή, Δολοφόνος του παρελθόντος». Γεννήθηκε στις 10 Απρίλη 1979. 

Ο πατέρας του δούλευε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Ο Παύλος είχε δουλέψει και αυτός σε παρόμοιες εργασίες από το 1998 μέχρι το 2003 και ανήκε στο Συνδικάτο Μετάλλου. Από την ηλικία των 18 ετών είχε συμμετάσχει σε δισκογραφικές συλλογές και είχε κάνει αρκετές ζωντανές εμφανίσεις. 

Συνεργάστηκε με γνωστούς hip-hop καλλιτέχνες. Μαζί τους δημιούργησε βίντεο με τίτλο «Κρίση», τον «Λόγο Απειλή», και αρκετά γνωστά τραγούδια. Είχε αναπτύξει αντιφασιστική δράση, οι στίχοι του ήταν βαθιά πολιτικοί. Με τη μουσική του μιλούσε για το φασισμό, για πρόσφυγες και μετανάστες, για τη βία και την καταστολή του συστήματος, για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου κα.
Η δολοφονία του Φύσσα κορύφωση της οργανωμένης εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής

Έξι μέρες πριν, στις 12 Σεπτέμβρη του 2013, τα τάγματα εφόδου της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης εξαπέλυσαν δολοφονική επίθεση με λοστούς σε βάρος πρωτοπόρων κομμουνιστών, συνδικαλιστών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στέλνοντας 9 από αυτούς αιμόφυρτους στο νοσοκομείο. Τ

ο βράδυ της Τρίτης 17 Σεπτέμβρη 2013, λίγο μετά τις 12,στην οδό Τσαλδάρη, στην Αμφιάλη, οι χρυσαυγίτες έστησαν ενέδρα θανάτου, τραυματίζοντας θανάσιμα με μαχαίρι τον 34χρονο μουσικό. Η παρέα του Παύλου παρακολουθούσε ποδοσφαιρικό αγώνα σε καφετέρια της περιοχής. 

Εκεί βρίσκονταν και δύο χρυσαυγίτες, ειδοποίησαν τους φασίστες, που ήρθαν από τα γύρω στενά, άλλοι με τα πόδια και άλλοι με μηχανές και έστησαν ενέδρα. Στην επίθεση συμμετείχαν 30 με 40 τραμπούκοι, ντυμένοι με παντελόνια παραλλαγής και μαύρες μπλούζες, κάποιοι με διακριτικά της Χρυσής Αυγής. 

Δράστης της δολοφονίας ο Γιώργος Ρουπακιάς, που έφτασε με αυτοκίνητο, έβγαλε μαχαίρι και χτύπησε το νεαρό μουσικό δύο φορές, μία στην κοιλιά και μία στην καρδιά. Μετά τη σύλληψή του, ομολόγησε το έγκλημα και ότι είναι χρυσαυγίτης. 

Ήταν η κορύφωση της δράσης που είχε αναπτύξει όλη την προηγούμενη περίοδο η Χρυσή Αυγή , με δολοφονίες και χτυπήματα σε βάρος μεταναστών, επιθέσεις σε νεολαίους, ακόμα και μαθητές.

Η δημαγωγία της Χρυσής Αυγής
Οι χρυσαυγίτες προσπαθούν να κρύψουν το αποκρουστικό τους πρόσωπο με την ελεημοσύνη και το μοίρασμα τροφίμων μόνο σε έλληνες. Η δράση και η πρακτική τους, υπηρετεί μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, διασυνδέεται με τμήματα του κρατικού μηχανισμού, διαπλέκεται με εγκληματικά κυκλώματα. 
Έτσι λοιπόν με την καθοδήγηση των αφεντικών της, η Χρυσή Αυγή στήνει δουλεμπορικά γραφεία για να "ενοικιάσουν", με μεροκάματα τρόμου, εργαζόμενους στη μεγαλοεργοδοσία, επιτίθενται σε μετανάστες, συνδικαλιστές και άλλους αγωνιστές. 

Όπως οι Ναζί προκάτοχοί τους κυνηγούσαν τους Εβραίους και ετοίμαζαν ιμπεριαλιστικούς πολέμους προς όφελος των γερμανικών μονοπωλίων, έτσι και η Χρυσή Αυγή τα βάζει με τους μετανάστες για να αθωώσει τον καπιταλισμό που γεννά φτώχεια, εκμετάλλευση και ανεργία, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα πάμφθηνους εργάτες για τα αφεντικά.
 
Η δράση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή

Στη Βουλή στηρίζουν με τις θέσεις και τις προτάσεις τους συμφέροντα εφοπλιστών και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου. Καταθέτουν προτάσεις νόμου για φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, ενώ ανησυχούν γιατί το μνημόνιο δεν βοηθάει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι αντισυστημική, αντίθετα, είναι το μακρύ χέρι, το μαστίγιο του καπιταλιστικού συστήματος.

 Ιστορικά ο ναζισμός αναρριχήθηκε στην εξουσία μέσα σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με επιλογή των μονοπωλίων, εκμεταλλευόμενος τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση που προκάλεσαν, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, τόσο τα φιλελεύθερα όσο και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα. 

Γι’ αυτό είναι πολύ ύποπτη η στάση της κ. Κωνσταντοπούλου, πρώην προέδρου της Βουλής και νυν υποψήφιας της Λαϊκής Ενότητας, να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του ναζιστικού αυτού μορφώματος.

Δεν επιτρέπουμε να βγει βουλευτής της φασιστικής Χρυσής Αυγής στο νησί μας
Σήμερα από ορισμένους αγανακτισμένους ψηφοφόρους μπαίνει το ερώτημα, δεν είναι ψήφος τιμωρίας - διαμαρτυρίας η ψήφος στη Χρυσή Αυγή αφού και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το σύνθημα «πρώτη φορά αριστερά» μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο; 

Η ψήφος στη Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν τιμωρεί το σύστημα, αλλά αντίθετα το οπλίζει με έναν επιπλέον μηχανισμό καταστολής ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Επιπλέον η ψήφος στη Χρυσή Αυγή, αθωώνει τους δολοφόνους και τους επιτρέπει να συνεχίζουν την εγκληματική δράση τους. Το αίμα που χύθηκε δεν μπορεί να το επιτρέψει αυτό. 

Μόνο το οργανωμένο ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, με μπροστάρη το ΚΚΕ, μπορεί να εκφράσει τη λαϊκή αγανάκτηση, να μην επιτρέψει να βγει βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νησί μας, να βάλλει εμπόδια στην εφαρμογή του μνημονίου και στη δράση των φασιστών και να οργανώσει την αντεπίθεση των εργαζομένων στο δρόμο της ανατροπής.

Σκέμπρη Τζένη

μέλος της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ