Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΕΡΚΥΡΑ : Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Οι εκλογές της 20ης του Σεπτέμβρη διεξάγονται σε πολύ διαφορετικές συνθήκες από αυτές της 25ης του Γενάρη. Η κυβέρνηση της αριστεράς στη διάρκεια της πολύμηνης διαπραγμάτευσης έδωσε μια τιτάνια μάχη μέσα σε έναν συσχετισμό δυνάμεων συντριπτικά αρνητικό για να υπερασπιστεί το δίκιο του ελληνικού λαού και τις ανάγκες της κοινωνίας μας. 

Ήρθε σε σύγκρουση με τις πιο ακραίες δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και των πολιτικών της λιτότητας στην Ευρώπη, με τρόπο που δεν είχε γίνει ποτέ ξανά μέχρι σήμερα και κατάφερε να μετατρέψει το ελληνικό πρόβλημα σε θέμα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο. 

Πέτυχε, όχι μόνο να το διεθνοποιήσει, αλλά και να κινητοποιήσει υπέρ του ελληνικού λαού πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα σε όλη την Ευρώπη. 

Στο τέλος αναγκάστηκε μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς εκβιασμού και οικονομικής ασφυξίας να αποδεχθεί μια συμφωνία που αν και σκληρή και με πολλά υφεσιακά μέτρα, είναι καλύτερη από αυτήν που μέχρι τελευταία στιγμή της πρότειναν οι δανειστές, σαφώς καλύτερη από τα δύο προηγούμενα μνημόνια, αφήνει περιθώρια ανάπτυξης, και δεσμεύει για περαιτέρω διαπραγμάτευση στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, αφού όλοι πια στην Ευρώπη και τον κόσμο παραδέχονται ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, πράγμα που η κυβέρνηση πάλεψε μέχρι τέλους για να πετύχει.. 

Συγχρόνως η συμφωνία αυτή θέτει επιτακτικά μπροστά σε όλους το ποιος θα αναλάβει την περαιτέρω διαπραγμάτευση, ώστε τα μέτρα που προβλέπει, να εφαρμοσθούν με κοινωνική ευαισθησία και με στόχο την ελάφρυνση των ήδη επιβαρυμένων χαμηλών στρωμάτων, μέσα από τα κατάλληλα ισοδύναμα.

Σε όλο αυτό το διάστημα η Αριστερά έδωσε δείγμα γραφής, ακόμα κι αν κυβέρνησε μόνο εφτά μήνες και σε συνθήκες πολιορκίας.
 Και απέδειξε ότι ξέρει να παλεύει και να στέκεται όρθια, να κάνει επιλογές δύσκολες και να βάζει το συμφέρον όλης της κοινωνίας πάνω από το στενό συμφέρον της κόμματος.

Και τώρα διεκδικεί την πιο μεγάλη λαϊκή στήριξη, για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε.

Με τις υπογραφές μας θέλουμε να δηλώσουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε και δεν θα συμβάλουμε στην παλινόρθωση του παλαιού συστήματος και την επιστροφή των πολιτικών υπαλλήλων του κατεστημένου που οδήγησε την χώρα στην καταστροφή.

Δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθούν τα σχέδια ξένων και ντόπιων πολιτικών δυνάμεων να κλείσει η «αριστερή παρένθεση».

Εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο μόνος που μπορεί να διαχειριστεί την παρούσα συμφωνία με τρόπο που να προστατεύει τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η ελληνική κοινωνία μπορεί να πάει μπροστά με κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη και με κυβέρνηση με κορμό την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
1. Ασπιώτης Σπύρος (Μηχανικός, Αντιδήμαρχος)
2. Βασιλόπουλος Στέφανος (Οδοντίατρος)
3. Βλάχος Γιάννης (Μηχανικός Δημοσίων Έργων)
4. Βλάχος Σωτήρης (Πολ. Μηχανικός)
5. Βοντετσιάνος Γιάννης (Πολ. Μηχανικός)
6. Γλυκιώτης Γιώργος (Πολ. Μηχανικός)
7. Γαβαλάς Τηλέμαχος (Σχολικός Σύμβουλος)
8. Δραζίνος Σπύρος (Οφθαλμίατρος)
9. Ζερβός Θεοτόκης (Συνταξιούχος ακτινολόγος)
10. Ζερβού Γεωργία (Συνταξιούχος δημ. Υπάλληλος)
11. Ιωάννου Διονύσιος (Συνταξιούχος τραπεζικός )
12. Κατέχης Δημήτριος (Συνταξιούχος)
13. Καλησπεράτη Ελευθερία (Νηπιαγωγός)
14. Κόκκαλης Νίκος (Εικαστικός, εκπαιδευτικός)
15. Κυπριώτης Στέφανος (Συνταξιούχος δημοσίου, πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ)
16. Μάστορα Νόνη (Ιδιωτ, υπάλληλος, αντιδήμαρχος)
17. Μαυραντώνης Νίκος (Χημικός, εκπαιδευτικός)
18. Μιχαλάς Αλέκος (Αντιπεριφερειάρχης)
19. Μουζακίτη Μαρία (Δημοτ. Σύμβουλος, πρόεδρος ΔΣ πινακοθήκης Δήμου Κέρκυρας)
20. Νεράντζης Δήμος (Φυσικός, εκπαιδευτικός)
21. Παγώνης Θανάσης (Καρδιολόγος)
22. Παππάς Παύλος (Μηχανολόγος-Ναυπηγός)
23. Στραβοράβδης Πέτρος (Ζωγράφος)
24. Τσιούλης Θύμιος (Οδοντίατρος)
25. Τσιούλη Κλεοπάτρα (Ορθοδοντικός)
26. Τσαχαλίνα Εύα (Συνταξιούχος εκπαιδευτικός)
27. Χαλικιόπουλος Νίκος (Μηχανικός)
28. Χαλικιόπουλος Γιάννης (Συνταξιούχος)
29. Χονδρογιάννη Χριστίνα (Φιλόλογος, εκπαιδευτικός)
30. Χυτήρης Γιάννης (Καρδιολόγος)