Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΩΡΑ : Η ΕΝΤΟΛΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ....

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει το μεσημέρι στον Αλ. Τσίπρα εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης
Καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. με σχεδόν 7,5 μονάδες διαφορά και ανανέωση της κυβερνητικής συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, έδωσε η εκλογική αναμέτρηση. Ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι θα περάσει την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου για να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Το απόγευμα αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός, ενώ το πρωί της Τρίτης θα γίνει η ορκωμοσία της κυβέρνησης. Το μεσημέρι, στις 13:00 ο κ. Τσίπρας θα προεδρεύσει σε διευρυμένη κομματική συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιβεβαίωσαν χθες τη συνεργασία τους και στη νέα Βουλή, με ένα θερμό εναγκαλισμό στο κεντρικό εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για κυβέρνηση τετραετίας και σημείωσε, «η Ευρώπη δεν θα είναι η ίδια, θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Θα γυρίσει ο τροχός».Τόνισε πως η νίκη ανήκει στον λαό και πως ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σκληρή και δύσκολη μάχη από την οποία αισθάνεται δικαιωμένος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το κόμμα του έχει στενούς δεσμούς με τα λαϊκά στρώματα, με τους ανθρώπους της εργασίας και του μόχθου.
Για τη νέα διακυβέρνηση, επισήμανε ότι έχουμε μπροστά μας δυσκολίες, αλλά και στέρεο έδαφος, έχουμε προοπτική για ανάπτυξη, η οποία μπορεί να έρθει με πολύ δουλειά, σχέδιο, πείσμα και αγώνα για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο.
Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχάρησαν τον Αλέξη Τσίπρα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολαντ, ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την Ελλάδα τις προσεχείς εβδομάδες. Συγχαρητήρια έδωσα επίσης ο Αυστριακός Καγκελάριος Φαϊμαν και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με τον κ. Τσίπρα, αφού τον συνεχάρη για το αποτέλεσμα, του ζήτησε να τον εκπροσωπήσει στην ΕΕ, στη Σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.
Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας με τον κ. Τσίπρα τόνισε ότι προσβλέπει στον ταχύ σχηματισμό νέας κυβέρνησης για τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας στην Ελλάδα.
Ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα μεταβεί στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Σύνοδο του ΟΗΕ, στο περιθώριο της οποίας αναμένεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
ERT.GR