Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ SPIEGEL : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ....

...σκανδάλων !!!
Λίγες ώρες πριν τη σέντρα στο Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου, το γερμανικό «Spiegel» εξαπολύει δριμύτατη επίθεση στους «ερυθρόλευκους», τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και το Champions League, με αφορμή την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.
Επίθεση του Spiegel: «Ολυμπιακός, το κλαμπ των σκανδάλων»
 Με τον τίτλο «Μπάγερν εναντίον Ολυμπιακού: το κλαμπ των σκανδάλων» ξεκινά το μίνι-αφιέρωμα του γερμανικού «Spiegel» στους «ερυθρόλευκους», με αφορμή φυσικά την εμπλοκής του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και το γεγονός ότι ο σύλλογος συμμετέχει κανονικά στο φετινό Champions League. Ο πρόλογος αντίστοιχα χαρακτηριστικός: «Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμός, δωροδοκία και απάτη: οι κατηγορίες που βαραίνουν τον πρόεδρο του αποψινού αντιπάλου της Μπάγερν Μονάχου είναι βαρύτατες. Για το Champions League, τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία».
Συνεχίζοντας, το κείμενο του «Spiegel» παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, υπενθυμίζοντας τα ερωτήματα που προκύπτουν από την συμμετοχή του Ολυμπιακού στους ομίλους. Αναλυτικά, αναφέρεται:
«Οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν είναι και οι πιο ειρηνικοί που υπάρχουν. Μόνο η λίστα για όσα έχουν συμβεί στο τοπικό μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα μπορούσε να αποτελείται από πολλές σελίδες. Γι αυτό και δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη ότι οι οπαδοί της Μπάγερν θα προστατεύονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ίσως σε αυτό έχει βοηθήσει και η γενικότερη πολιτική κατάσταση με τις τεταμένες ελληνογερμανικές σχέσεις.
Η Μπάγερν δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην πόλη του μεγάλου ελληνικού λιμανιού. Ωστόσο, δεν μπορεί παρά να προκαλεί έκπληξη για φέτος το ότι οι 42 φορές πρωταθλητές Ελλάδος μπορούν να αγωνιστούν κανονικά στο Champions League, μετά τις τόσες κατηγορίες για διαφθορά στις τάξεις τους. Ιδιαίτερα δε από τη στιγμή που υπάρχουν και το προηγούμενο δεδικασμένο με τη Φενέρμπαχτσε η οποία αποκλείστηκε από τη διοργάνωση, μια μέρα πριν την κλήρωση της φάσης των ομίλων.
Σε αντίθεση με εκείνη την περίπτωση, αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός έλαβε από το διεθνές αθλητικό δικαστήριο μια ''προσωρινή άδεια'' τέσσερις μέρες πριν την κλήρωση για να παίξει στους ομίλους. Από την πλευρά της, η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, της οποίας ο πρώην πρόεδρος επίσης βαρύνεται από πολλές κατηγορίες, ουδέποτε εξέφρασε κάποια ανησυχία για τη συμμετοχή του συλλόγου στη διοργάνωση».
«Παίζεις άσχημα – πρόστιμο 500 χιλ. ευρώ»
Η εντονότατη κριτική στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ολυμπιακού συνεχίζεται στο ρεπορτάζ του «Spiegel» και αφού πρώτα γίνεται μια ακόμη αναφορά στις κατηγορίες που βαραίνουν τον διοικητικό ηγέτη των «ερυθρόλευκων», στη συνέχεια γίνεται αναφορά και στις επιλογές του Μαρινάκη ως προς τον σχεδιασμό της ομάδας...
«Οι κατηγορίες των ελληνικών Αρχών εναντίων του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη είναι οι εξής: διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβιασμού, δωροδοκία και απάτη. Και το θέμα δεν αφορά μονάχα τον Ολυμπιακό αλλά ακόμη 85 άτομα, μεταξύ των οποίων αρκετοί αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου της χώρας, μέλη διοικήσεων συλλόγων και διαιτητές.
Ο Μαρινάκης ωστόσο είναι ο πιο διακεκριμένος κατηγορούμενος. Ο γνωστός εφοπλιστής είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας και από το 2010 κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών του Ολυμπιακού, κατακτώντας από τότε κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Οι τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις του συλλόγου πάντως δεν ήταν εντυπωσιακές, με εξαίρεση την απόκτηση του Αργεντινού διεθνή, Εστεμπάν Καμπιάσο, στα 35 του χρόνια. Ο πολυεκατομμυριούχος και δημοτικός σύμβουλος του Πειραιά έχει φτιάξει μια ομάδα χωρίς πραγματικούς αστέρες. Τον Μάρτιο μάλιστα, επέβαλε στην ομάδα πρόστιμο 500 χιλ. ευρώ επειδή δεν είχαν καλή απόδοση...»
Κωνσταντινέας και... βόλτα στα αποδυτήρια
Πλην της εγκληματικής οργάνωσης, οι Γερμανοί φαίνεται πως είναι καλά ενημερωμένοι και για προηγούμενες υποθέσεις. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην υπόθεση της έκρηξης στον φούρνο του διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα αλλά και τον τελικό με τον Αστέρα Τρίπολης: «Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον Μαρινάκη από την εποχή που μπήκε στο ποδόσφαιρο είναι πολλές, συμπεριλαμβανομένης της εμπλοκής του στην υπόθεση έκρηξης σε φούρνο διαιτητή το 2012, ο οποίος φέρεται να μην δέχθηκε δωροδοκία. Είναι επίσης γνωστό ότι ο Μαρινάκης επισκέφθηκε τα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο ενός τελικού Κυπέλλου, με το σκορ στο 1-1».
Στο «μικροσκόπιο» των ελληνικών Αρχών
Το κείμενο του «Spiegel» καταλήγει ως εξής: «Αυτή τη φορά, οι τηλεφωνικές συνομιλίες έχουν καταγραφεί από τις μυστικές υπηρεσίες και είναι ξεκάθαρες. Τον περασμένο Ιούνιο, ο Μαρινάκης απολογήθηκε επί επτά ώρες για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αναγκάστηκε να πληρώσει εγγύηση 200 χιλ. ευρώ και τώρα πρέπει να παρουσιάζεται κάθε 15 μέρες στο αστυνομικό τμήμα. Επίσης, του απαγορεύτηκε κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Βεβαίως, στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού, συνεχίζεται να αναφέρεται ως πρόεδρος του συλλόγου. Ο Μαρινάκης θα πρέπει πλέον να λογοδοτήσει για πολλά. Η ετυμηγορία ακόμη δεν έχει παρθεί και αναμένεται για τους πρώτους μήνες του 2016».

Σφοδρή γαλλική επίθεση σε Μαρινάκη και Ολυμπιακό!

Με βαρείς χαρακτηρισμούς, όπως «Νονός», επιτίθεται γαλλικό σάιτ στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Εκτενής αναφορά στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».
Σχετκό Περιεχόμενο
πηγη sdna.gr