Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ : ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΙΟΝΙΟΥ...

...Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Νικόλαου Μπάρδη προς Τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυµο, και τους Σεβασµιότατους Αγίους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος , για την υποψηφιότητα Αρχιµ. π. Νικόλαου Χαρτουλιάρη στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας

 Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής

Νέα Υόρκη 09/16/2015
 
                                                                                                          Προς:
 Τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών
 και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυµο

                                             Μακαριότατε Πάτερ και Δέσποτα,

Εύχομαι η επιστολή μου αυτή να Σας βρίσκει σε πλήρη υγεία και ευημερία.

Ως Πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής, εκπροσωπώντας τους ομογενείς των Ιονίων Νήσων, και με τον απόλυτο σεβασμό , που τρέφω προς Εσάς, επιθυμία μου είναι σε κάθε κίνηση που κάνει η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία,  να είστε ο πρώτος που θα ενημερώνετε, με γνώμονα πάντοτε την αγάπη και την αφοσίωση στο γενέθλιο τόπο.
Οι απόδημοι επτανήσιοι και συγκεκριμένα οι Κεφαλλήνες της διασποράς,  είναι συγκλονισμένοι  από την κοίμηση μέσα στον ίδιο χρόνο δύο Μητροπολιτών, του Μακαριστού Σπυρίδωνος αλλά και του Κεφαλλήνα Μακαριστού Γεράσιµου Φωκά, πριν καν ενθρονιστεί.
Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή των προκλήσεων που περνάει η πατρίδα μας, καλούμαστε να τις αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και μεγάλο όπλο απέναντι στην κρίση είναι η αλληλεγγύη, η έγνοια και η φροντίδα για τον άλλο, τον πλησίον, τον συμπατριώτη.
 Η Κεφαλονιά σ ’αυτές τις δύσκολες ώρες έχει ανάγκη από έναν δικό της πνευματικό, θέλει ένα νέο δεσπότη, οπωσδήποτε Κεφαλλονίτη και θέλω ξεκάθαρα να δηλώσω ότι θεωρώ τον Αρχιμανδρίτη Νικόλαο Χαρτουλιάρη, άξιο να εκλεγεί Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, καθώς έχει διάφανη γνωστή βιωτή και τα πάντα τα σχετικά με τη ζωή του να τα γνωρίζουν οι πάντες.
Ως κεφαλλονίτης, γνωρίζει άριστα τα ήθη, τα έθιμά και τις παραδόσεις του νησιού αλλά και την  ιδιαιτερότητα των Κεφαλλονιτών, που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα Επτάνησα. Θεωρώ και πιστεύω ότι η εκλογή του αυτήν τη στιγμή είναι η καταλληλότερη λύση για τους ομογενείς Κεφαλλονίτες αλλά και για τον ίδιο τον λαό της Κεφαλονιάς.
Μακαριότατε,
γνωρίζοντας ότι η Εκκλησία εισακούει στα κελεύσματα των καιρών και ανταποκρίνεται στα μεγάλα αιτήματα της κοινωνίας, εύχομαι το αίτημα της  Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας να έχει αντίκρισμα  στις Ιερές αποφάσεις σας, καθώς μας ενώνει όλους η αγάπη γ’ αυτόν τον τόπο, την Κεφαλονιά.

Με βαθύτατο σεβασμό και εκτίμηση,
Ασπαζόμενος την Δεξιάν Σας,
Νικόλαος Μπάρδης

Πρόεδρος Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής