Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΤΙΜΕ : ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 10 ΚΑΛΥΤΕΡEΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ 2013 !!!

Το περιοδικό Time, επέλεξε 10 φωτογραφίες, που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει. Από τα επεισόδια στην Ταξίμ, στην τρομοκρατική επίθεση στη Βοστόνη (Pics)
Το φωτογραφικό ρεπορτάζ του περιοδικού "Time", έχει συλλέξει τα πιο δυνατά καρέ της χρονιάς. Οι φωτογραφίες που επέλεξαν έγραψαν ιστορία, δημιούργησαν προσωπικότητες-σύμβολα, σόκαραν τον κόσμο, μετέφεραν τον απλό λαό στα πεδία των μαχών και έδωσαν μηνύματα ανθρωπιάς ή και το αντίθετο.
Ακολουθούν οι 10 καλύτερες φωτογραφίες του 2013, σύμφωνα με το Time.
Τρομοκρατική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης
Μακελειό στη Βοστόνη στις 15 Απριλίου του 2013. Στις 2 και 49 το μεσημέρι τοπική ώρα, τρεις ώρες περίπου μετά των τερματισμό των νικητών, και ενώ συνέχιζαν να τερματίζουν οι συμμετέχοντες, εξερράγησαν με διαφορά δεκατριών δευτερολέπτων δύο βόμβες, στην Boylston Street, κοντά στην Copley Square, λίγα μέτρα πριν τη γραμμή του τερματισμού. Για τον ένα εκρηκτικό μηχανισμό πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε μια χύτρα ταχύτητας ενώ ο δεύτερος είχε τοποθετηθεί μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί.
Επρόκειτο για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που αποτελούνταν από εκρηκτικά, κομμάτια μετάλλου και μεταλλικά σφαιρίδια και ήταν τοποθετημένοι σε μαύρες νάυλον σακούλες ή σακίδια πλάτης.
Δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστώνης ήταν ο 27χρονος Ταμερλάν Τσαρνάεφ και ο 19χρονος αδερφός του Τζοχάρ.
Κατάρρευση κτιρίου στο Μπαγκλαντές
Κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου που στέγαζε εργοστάσια παραγωγής ενδυμάτων, κοντά στην πόλη Ντάκα του Μπαγκλαντές. Στη φωτογραφία σωστικά συνεργεία και πυροσβέστες επιχειρούν να εντοπίσουν και να διασώσουν επιζώντες στα ερείπια.
Το πολυώροφο κτίριο κατέρρευσε, τον περασμένο μήνα, συνθλίβοντας κάτω από τα συντρίμμια του εκατοντάδες εργαζομένους που εκείνη την ώρα δούλευαν στα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας που στεγάζονταν στο κτίριο.
Επεισόδια στην Ταξίμ
Επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο ισοπέδωσης του πάρκου της πλατείας με σκοπό την ανέγερση συγκροτήματος καταστημάτων και ενός ξενοδοχείου.
Από τη στιγμή που δόθηκε στη δημοσιότητα η συγκεκριμένη φωτογραφία τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι  την κοινοποιήσαν, ενώ σύμφωνα με το περιοδικό πολλοί την τύπωσαν και σε μπλουζάκια.
Ξεφεύγοντας από τη φωτιά
Την αγωνιώδη προσπάθεια μιας  Αυστραλέζας, που προσπαθεί να σώσει τα πέντε της εγγόνια, κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του συζύγου της στην Τασμανία . Η Tommy Holmes και τα πέντε της εγγόνια, προκειμένου να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα έπεσαν στα νερά και βρήκαν καταφύγιο κάτω από έναν προβλήτα.
Ο χορός του καρχαρία
Φωτογραφία του Peter van Agtmael και και David Jenkins τη στιγμή που ο φακός απαθανατίζει καρχαρία στην ακτή του Seal Island στη Νότια Αφρική να κάνει "πιρουέτες" για να αποκτήσει τη λεία του αφήνει τον θεατή με το στόμα ανοιχτό.
Μακελείο σε εμπορικό κέντρο της Κένυας
Πολύνεκρη ομηρία στο Mall της Κένυας. Ο επίσημος κυβερνητικός απολογισμός από ολόκληρο το τετραήμερο κατά το οποίο διήρκεσε η επίθεση και ομηρία στο Ουέστγκεϊτ από ισλαμιστές αντάρτες της Αλ Σεμπάμπ στο Ναϊρόμπι είναι 67 θύματα.
Η τραγωδία στο εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι γράφτηκε με τα πιο μελανά χρώματα στην ιστορία. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα συγκλονιστικά βίντεο και τις φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, τα οποία αποτυπώνουν φρικιαστικές στιγμές, ανάμεσα στους ομήρους και πολλά μικρά παιδιά, κάτω από τον τρόμο ένοπλων αδίστακτων εισβολέων
Το μπάνιο του βετεράνου
Πορτρέτο ενός ιρακινού βετεράνου, του Bobby Henline, που απολαμβάνει το μπάνιο του σε πισίνα ξενοδοχείου ανήκει σε έναν φωτογράφο που έχει σπαταλήσει πολλά χρόνια για την κάλυψη πολέμων σε Ιράκ και Αφγανιστάν.
Η πτώση του Μόρσι
Αίγυπτος: Η "αποκαθήλωση" του Μόρσι, που έφερε τη χώρα στα πρόθυρα εμφυλίου. Το χρονικό της επανάστασης και του πραξικοπήματος στην Αίγυπτο απασχόλησε και απασχολεί μέχρι και σήμερα όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανά τον κόσμο.
Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013, και ενώ οι διαδηλώσεις συνεχίζονταν, αμέσως μετά την λήξη της διορίας 48 ωρών δυνάμεις του Στρατού κατέλαβαν το κτήριο της κρατικής τηλεόρασης και έθεσαν σε περιορισμό τον Μοχάμεντ Μόρσι, καταλαμβάνοντας περιμετρικά το στρατόπεδο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, όπου βρισκόταν και συνέχιζε να εργάζεται ο πρόεδρος της Αιγύπτου.
Ο Στρατός καθαίρεσε τον πρόεδρο Μόρσι του αξιώματός του και ανέστειλε την ισχύ του Συντάγματος, παρουσιάζοντας τον οδικό χάρτη που είχε σχεδιάσει τις προηγούμενες ημέρες το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, οποίος θα οδηγήσει τη χώρα μέχρι τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές. Ο Στρατός παραχώρησε την εξουσία της χώρας στον πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου, δικαστή Αντλί Μανσούρ.
Ο πιο ισχυρός τυφώνας στην ιστορία
Ο τυφώνας Χαϊγιάν άφησε τουλάχιστον 5.600 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές. Τουλάχιστον 1.759 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και περισσότεροι από 26.000 τραυματίστηκαν όταν ο τυφώνας Χαϊγιάν έπληξε μεγάλο μέρος των ανατολικών και κεντρικών Φιλιππίνων στις 8 Νοεμβρίου, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 300 χιλιομέτρων την ώρα.
Ήταν ο πιο ισχυρός τυφώνας που έχει σημειωθεί παγκοσμίως μέχρι τώρα.
Η αιματοχυσία στη Συρία
Ο φωτογράφος Emin Özmen αποτυπώνει στο φακό του την ωμότητα της βίας στη Συρία, όταν η Αλ Κάιντα εκτελεί την τέταρτη και τελευταία εν ψυχρώ εκτέλεση μέσα στην ημέρα, μπροστά στα έκπληκτα μάτια κατοίκων στην πόλη Aleppo.
Μία από τις πιο δραστήριες συριακές οργανώσεις ανταρτών που μάχονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είναι το Μέτωπο αλ Νούσρα, που είναι παρακλάδι της αλ Κάιντα.
(Πηγή: Time)- News247