Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΡΗΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ.....

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο Άρης Σταθάκης
Σε ηλικία 71 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Άρης Σταθάκης που για χρόνια μαχόταν αξιοπρεπώς με προβλήματα υγείας.
Ο Άρης Σταθάκης γεννήθηκε στον Ασωπό Λακωνίας στις 25 Μαρτίου 1943. Ήταν παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική και ήταν δημοσιογράφος.
Εξελέγη Βουλευτής της Β΄Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2004 και του 2007.
Διατέλεσε αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων 1999 & 2003, εκπρόσωπος Τύπου Δήμου Αθηναίων 2001-2003, πρόεδρος του Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας του Δήμου Αθηναίων από το 2000, πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ελέγχου στάθμευσης από το 2003, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας από το 1996, πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτων, αντιπρόεδρος 1990-1992, γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτων 1975-1977/1980-1984, οδηγός αγώνων αυτοκινήτων 1968-1984.
Είχε συνεργαστεί με την εφημερίδα "Απογευματινή", τα περιοδικά "Πίστες και Δρόμοι", "Auto-Εξπρές", "4 Τροχοί", "Car & Driver", κλπ.
Επίσης, συνεργάστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές με την ΕΤ-1 και τον ANT1 και σε ραδιοφωνικές εκπομπές ως ανταποκριτής της ολλανδικής ραδιοφωνίας NOS, με την ΕΤ-1 και τον ANT1.
Το 1992 πήρε το βραβείο Δημοσιογραφίας "για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, με το σκεπτικό ότι "έμαθε τους Έλληνες να φορούν ζώνες ασφαλείας και κράνη".
Συλλυπητήρια από Σαμαρά
Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για το θάνατο του πρώην βουλευτή της Παράταξής μας και προσωπικού μου φίλου, δημοσιογράφου Άρη Σταθάκη.
Η πορεία που είχε στο δημόσιο βίο της Πατρίδας μας ως δημοσιογράφος του ειδικού τύπου, αντιδήμαρχος Αθηναίων και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί παράδειγμα προσφοράς, ήθους και αξιοπρέπειας.
Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Συλλυπητήρια Αβραμόπουλου
Με οδύνη αποχαιρετώ σήμερα το στενό φίλο και συνεργάτη Άρη Σταθάκη, μία σημαντική προσωπικότητα της δημοσιογραφίας και της Αυτοδιοίκησης, ο οποίος για δεκαετίες υπηρέτησε με αφοσίωση το λειτούργημά του -εξαιρετική η προσφορά του στην υπόθεση της οδικής ασφάλειας- και την Πόλη των Αθηνών, ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος.
Ο Άρης, ο καλός μου φίλος και στενός συνεργάτης, αγαπήθηκε και τιμήθηκε από τους πολίτες αλλά και από όλους με όσους συνεργάστηκε και υπήρξε ένας εκ των βασικών συντελεστών της δημαρχιακής μου θητείας, από το 1994 έως το 2002, συμβάλλοντας με τις γνώσεις, την εμπειρία και την ικανότητά του να συνθέτει στην δημιουργική εκείνη εποχή που άλλαξε την Αθήνα.
Θα νοσταλγώ πάντα την παρουσία του στο πλευρό μου τα χρόνια εκείνα και στέκομαι με σεβασμό, τιμή και αναγνώριση στην προσφορά του.
Στην οικογένειά του εκφράζω την συμπαράσταση και τα θερμά μου συλλυπητήρια.
sport24.gr