Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΠΑΞΟΙ:ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΞΙΑΣ 15 ΕΚ ΕΥΡΩ


Εντάχθηκε σήμερα από τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη ο φάκελος της Ύδρευσης των Παξών με συνολικό κόστος επένδυσης 15,5 εκατομμύρια ευρώ.  Σε τηλεφωνική επικοινωνία της Βουλευτού Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κ. Άντζελα Γκερέκου με τον κ. Ανδρεαδάκη κατέστη γνωστό πως...

... ξεπεράστηκαν τα τελευταία ζητήματα σχετικά με τον ΦΠΑ  ο οποίος δεν είναι πλέον επιλέξιμος σε έργα ύδρευσης.
Εν τω μεταξύ η κ. Γκερέκου συμμετείχε την Παρασκευή 23-3-2012 σε σύσκεψη στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέας, υπεύθυνης για το ΕΣΠΑ κ. Γεωργίας Ζεμπιλιάδου. Τα συμπεράσματα σχετικά με την πρόοδο του συνόλου του έργου είναι τα έξης:
Το έργο ύδρευσης της Νότιας και Κεντρικής Κέρκυρας  διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΔΕΥΑ Κέρκυρας με τη μεταφορά από το Μεγάλο έργο των φραγμάτων αριθμού επιμέρους υποέργων και εξασφαλίζει επαρκείς ποσότητες νερού κατά το μεσοδιάστημα μέχρι την ολοκλήρωση των φραγμάτων.

Ο φάκελος για το έργο της Ύδρευση της Πόλης της Κέρκυρας και της Νότιας Κέρκυρας, συνολικού κόστους επένδυσης 49.810.000€, μετά την προσαρμογή του υποβλήθηκε στο ΕΠΠΕΡΑΑ στις 16-3-2012. Όπως διαβεβαίωσε σήμερα την κ. Γκερέκου ο κ. Ανδρεαδάκη,  μέχρι το τέλος της προσεχούς εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από την ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ και θα αποσταλεί στη Δ6 το σύμφωνο αποδοχής.  Η Ένταξη έργου  θα γίνει την πρώτη εβδομάδα Απριλίου. 

Σχετικά με τον φάκελο μεγάλου έργου, αυτός βρίσκεται σε φάση εκπόνησης και η εκτίμηση είναι ότι θα ολοκληρωθεί όντος του επόμενου δεκαημέρου. Για την πληρέστατη και γρηγορότερη ετοιμασία του φακέλου πραγματοποιήθηκε στις 16-3-2012 ευρεία τεχνική σύσκεψη και έχει προγραμματιστεί νέα στις 27-3-2012. Προγραμματίζεται να υποβληθεί η Αίτηση στις υπηρεσίες της Ε.Ε. εντός του Απριλίου.

Για τη θετική αυτή εξέλιξη η κ Γκερέκου δήλωσε τα έξης:
«Αποδεικνύεται σήμερα έμπρακτα ποια κυβέρνηση πάλεψε πραγματικά και ποια όχι για το έργο ύδρευσης της Κερκύρας και των Παξών. Ποια κυβέρνηση «ενέταξε» το έργο χωρίς ώριμες μελέτες, καθαρά για και  ψηφοθηρικούς λόγους και ποια κυβέρνηση εργάστηκε  επί της ουσίας γι αυτό. Τέλος αποδείχθηκε πόσο η κινητικότητα που επιδεικνύουν ορισμένοι συνέφερε στην ουσιαστική πρόοδο του έργου ή απλά  στη δημιουργία απλά και μόνο εντυπώσεων».