Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΣΤΟΝ ΟΛΚΕ


 Στ. Γκίκας: «Ο ΟΛΚΕ αποτελεί ζωτικό χώρο για την Κέρκυρα, πηγή πλούτου και βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη του τόπου»

Επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής  Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, ο οποίος ενημερώθηκε από τον νέο Πρόεδρο του Οργανισμού Σωτήρη Βλάχο για την πορεία των έργων και την προοπτική ανάπτυξης του ΟΛΚΕ.
Μετά την επίσκεψη, ο κ. Γκίκας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Ο ΟΛΚΕ αποτελεί ζωτικό χώρο για την Κέρκυρα, πηγή πλούτου και βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη του τόπου. Μόνον πέρσι...

EPISKECH OLKE 2012 001-1.jpg... 600.000 τουρίστες, επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, επισκέφτηκαν την Κέρκυρα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία, και από την ενημέρωση που είχα προκύπτει ότι φέτος θα έχουμε και νέα αύξηση στον αριθμό των πλοίων. Η προσπάθεια των τοπικών αλλά και εθνικών αρχών θα πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση αξιοποίησης του Λιμένα Κέρκυρας, ως «Home Port» από αριθμό κρουαζιερόπλοιων, γιατί τα οφέλη είναι πολλαπλά και ο κύκλος εργασιών για την εξυπηρέτηση τόσο των πλοίων, όσο και των επιβατών, κατά πολύ μεγαλύτερος από ότι τώρα.

Είχα μια λεπτομερή ενημέρωση για την πρόοδο των έργων, που περιελάμβανε την ολοκλήρωση των εργασιών στον υπήνεμο μώλο, την επανάληψη των εργασιών στο τουριστικό καταφύγιο της Σπηλιάς, την προσπάθεια περάτωσης του προσήνεμου μώλου, το λιμάνι της Ερείκουσας, την ανάπλαση του όρμου της Γαρίτσας – που θα δημοπρατηθεί το Καλοκαίρι -   κ.α.

Θα σταθώ στην ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων στον μώλο των κρουαζιερόπλοιων, δηλαδή στο προσήνεμο, όπου απαιτείται προς τούτο η εγγραφή 10 εκατομμυρίων Ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου η χώρα μας να μην επιστρέψει τα 13 εκατομμύρια Ευρώ που έλαβε από το πρόγραμμα Intereg III. Σωστά ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρου, χαρακτήρισε το έργο «Σημαία», αφού η ολοκλήρωσή του θα δώσει υπερδιπλάσια δυνατότητα για ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων -  από δύο πλοία σε πέντε .
Βεβαίως συζητήσαμε και το θέμα του λιμένα της Ερείκουσας, όπου οι  γραφειοκρατικές αγκυλώσεις έχουν πια αρθεί και από την άλλη εβδομάδα, η Περιφέρεια θα αναλάβει την τελική προώθηση του έργου.

Συζητήσαμε επίσης και την προοπτική ανάπτυξης των υδατοδρομίων και συμφωνήσαμε ότι είναι ένα απαραίτητο έργο με αναπτυξιακή διάσταση που θα πρέπει να επιδιωχθεί.

Τέλος αναφερθήκαμε και στον ανταγωνισμό που εκ των πραγμάτων υπάρχει πια  με τον Λιμένα Ηγουμενίτσας, ο οποίος αρχίζει να υποδέχεται ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό κρουαζιερόπλοιων, γεγονός που δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο.»