Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Σκηνικό πόλωσης στήνουν στη Συγγρού με «γκρίζα» διαφήμιση κατά του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ως αιχμή του δόρατος θα χρησιμοποιηθεί το «χαράτσι» της ΔΕΗ

Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε την έγκρισή του για την προβολή «γκρίζας» διαφήμισης κατά του Ευ. Βενιζέλου. Η φράση του Γ. Μιχελάκη «τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος», αναμένεται να ακουστεί αρκετά στην προεκλογι 
Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε την έγκρισή του για την προβολή «γκρίζας» διαφήμισης κατά του Ευ. Βενιζέλου. Η φράση του Γ. Μιχελάκη «τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος», αναμένεται να ακουστεί αρκετά στην προεκλογική εκστρατεία
«Ανάσα» που διήρκεσε μόλις 24 ώρες έδωσε η ΝΔ στον Β. Βενιζέλο και από σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσαρμόζει την προεκλογική του τακτική πάνω στον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Στη Λ. Συγγρού έχουν ήδη αποφασίσει τις πρώτες κινήσεις τους, που έχουν ως στόχο την αποδόμηση του προφίλ του κ. Βενιζέλου και την ταύτιση ουσιαστικά με τον Γ. Παπανδρέου. Η φράση του Γ. Μιχελάκη «τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος», αναμένεται να ακουστεί αρκετά κατά τη διάρκεια της μικρής -σε χρόνο- προεκλογικής εκστρατείας, αρχής γενομένης από σήμερα, οπότε και ο κ. Βενιζέλος αναμενόταν να αποχωρήσει από την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επιτελείο του κ. Σαμαρά έχουν...

... ήδη συγκεντρώσει παλαιότερες δηλώσεις του κ. Βενιζέλου για την οικονομία, τις οποίες και θα αρχίσουν να προβάλλουν προκειμένου να τον καταστήσουν αναξιόπιστο. Αιχμή του δόρατος για τη ΝΔ θα είναι η απόφαση για το «χαράτσι της ΔΕΗ», η δήλωση ότι «πιάσαμε πάτο» του απερχόμενου αντιπροέδρου της κυβέρνησης, καθώς και παλαιότερες δηλώσεις του για τον Γ. Παπανδρέου. Ο κ. Σαμαράς έχει υιοθετήσει τις εισηγήσεις για την προβολή «γκρίζας» διαφήμισης και σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσει εντολή για την προετοιμασία και σχετικών τηλεοπτικών spot, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.
Το σκηνικό πόλωσης που στήνουν στη ΝΔ διεφάνη ήδη από τις αντιδράσεις του Γ. Μιχελάκη τα τελευταία 24ωρα. Μετά τις σαφείς αιχμές κατά του Β. Βενιζέλου, χθες εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού επανέφερε το θέμα της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το πώς η χώρα μπήκε στην περίοδο του μνημονίου, κάλεσε προσωπικά τον κ. Βενιζέλο να πάρει θέση για την αναθεώρηση του ελλείμματος το 2009. «Η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οφείλει να πάρει, άμεσα, ξεκάθαρη θέση. Το γεγονός ότι αναδεικνύεται, σήμερα (σ.σ. χθες), παγκόσμια ημέρα του Αλτσχάιμερ, ας μη νομίσει ότι επηρεάζει τη μνήμη και την κρίση του λαού», είπε χαρακτηριστικά.
Ουσιαστικά η ΝΔ θα καλέσει τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είτε να πάρει αποστάσεις από τον προκάτοχό του, δημιουργώντας εσωκομματικό πρόβλημα ή να τον στηρίξει, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα στον κ. Σαμαρά να μιλήσει για ταύτιση θέσεων των δύο προσώπων.
Γιάννης Σαραντάκος