Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ:Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, σε επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α», Θόδωρο Γαλιατσάτο

    Αγαπητέ κύριε  Γαλιατσάτε,

Σπύρος Σπύρου
Θόδωρος Γαλιατσάτος
    Ως επικεφαλής της ΑΝ.Α.ΣΑ., διέπεστε από ένα φοβικό σύνδρομο, ότι μας έχουν πιάσει στον ύπνο και έχουμε χάσει την ευκαιρία των αντισταθμιστικών οφελών από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.
    Χρησιμοποιείτε, μάλιστα, τη φράση ότι μετά από όλα αυτά «ξύπνησε» ο Περιφερειάρχης. Μακάρι να ήσαστε κι εσείς ξύπνιος, όταν ήσαστε Αντινομάρχης Κεφαλληνίας και κάτω από την μύτη σας συνέβησαν τόσα έκτροπα στην οικονομική διαχείριση της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης!
     Το αντιπαρέρχομαι αυτό, γιατί δεν έχει ..
....αξία αυτή τη στιγμή, απαντώ όμως για να λάβουν γνώση οι πολίτες και για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις.

   Το θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, το έθεσα στον αρμόδιο υφυπουργό, Γιάννη Μανιάτη, από το καλοκαίρι του 2011 κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα, όταν άρχισε να συζητείται το θέμα.

   Πρόσφατα και με αφορμή ότι πρόκειται να γίνουν σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο, επανέφερα το θέμα και ήμουν σε τακτική επικοινωνία μαζί του. Είναι λογικό και το καταλαβαίνει ο καθένας, ότι διαπραγματεύεται κανείς όταν πλέον οι έρευνες αναδείξουν θετικά αποτελέσματα και οριοθετηθούν τα όρια των οικοπέδων προς εκμετάλλευση.
    Το αίτημά μας για συζήτηση με τον αρμόδιο υφυπουργό έγινε δεκτό και η συζήτηση θα γίνει στην Αθήνα στις 15 Μαρτίου στο Υπουργείο.
    Προσκεκλημένος είναι ο Περιφερειάρχης, οι βουλευτές της Επτανήσου και οι Δήμαρχοι των νησιών της Περιφέρειας. Είμαι βέβαιος ότι θα θέσουμε στη συζήτηση και άλλα θέματα που έχουν σχέση με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στον τουρισμό, το ύψος των αντισταθμιστικών οφελών και άλλα θέματα.
    Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να έρθετε μαζί μου «για να υψώσουμε το ανάστημά μας» και να επιβεβαιωθεί, άλλη μια φορά, αυτό που νοιώθουν όλοι Επτανήσιοι  - πλην Λακεδαιμονίων - ότι ο Σπύρος Σπύρου είναι αλλά και εργάζεται ως Περιφερειάρχης όλων των Επτανησίων.