Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ 22 ΠΑΙΔΙΑ ΝΕΚΡΑ...

          …σε τροχαίο στην Ελβετία

Τουλάχιστον 28 νεκροί, εκ των οποίων 22 μαθητές, και 24 τραυματίες, επίσης μαθητές, είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος με βελγικό λεωφορείο που σημειώθηκε αργά την νύχτα της Τρίτης στο Βαλέ της Ελβετίας, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία, σύμφωνα με την ελβετική αστυνομία.

Τραγωδία στην Ελβετία - Νεκρά 22 παιδιά σε τροχαίο

Η αστυνομία ανέφερε ότι το λεωφορείο, το οποίο μετέφερε 52 Βέλγους (Φλαμανδούς), προσέκρουσε στον τοίχο σήραγγας της εθνικής οδού μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής εξόδου της Σιέρε, καθώς επέστρεφε από εκδρομή για σκι.
Το πούλμαν, για άγνωστο λόγο, παρεξέκλινε τις πορείας του και σφηνώθηκε στον τοίχο της σήραγγας. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.
Νεκροί είναι επίσης και οι δύο οδηγοί του λεωφορείου, ενώ οι τραυματίες μαθητές διακομίστηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομεία της Λωζάνης, της Βέρνης και άλλων πόλεων.

Τραγωδία στην Ελβετία - Νεκρά 22 παιδιά σε τροχαίο
Οι μαθητές των δύο σχολικών τάξεων - που κατάγονταν από τις πόλεις της Φλάνδρας Λόμελ και Χέβερλεε- επέστρεφαν στην χώρα τους τους μετά από μία εβδομάδα διακοπών για σκι στο Βαλ ντ' Ανιβιέρ, στις ελβετικές Αλπεις.
Ηδη έχει εγκατασταθεί γραμμή υποστήριξης για τις οικογένειες και πολλοί από τους γονείς των θυμάτων αναμένεται να φτάσουν σύντομα στην Ελβετία.
εθνος