Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ


Ενημέρωσε τους Θιακούς η Σμαράγδα Σαρδελή για θέματα που αφορούν στο νησί
  
ΜΑΡΑΓΔΑ ΣΑΡΔΕΛΗ.jpg
Μαραγδα Σαρδελή
   Στον απολογισμό των πεπραγμένων της αλλά και σε θέματα που αφορούν στην Ιθάκη, αναφέρθηκε η Σμαράγδα Σαρδελή, Αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών και Νησιωτικής Πολιτικής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κατά τη διάρκεια σύσκεψης – ενημέρωσης, που έγινε χθες στην Ιθάκη.
  Στη συνάντηση παρευρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πάρεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες της Ιθάκης.  

   Η κ. Σαρδελή, αφού αναφέρθηκε εν συντομία στον απολογισμό των πεπραγμένων για το 2011, έκανε λόγο για...

... ειδικά θέματα του νησιού, όπως τα λιμάνια Πίσω Αετού και Φρικών και τόνισε το έντονο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη για τη συνέχεια και ολοκλήρωση του λιμανιού του Πίσω Αετού και την ένταξη προς χρηματοδότηση του λιμανιού των Φρικών.

    Για το θέμα της οδοποιίας ανέφερε τις φετινές προβλεπόμενες εργασίες που αποτυπώνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας – όσον αφορά το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Ιθάκης και το έργο της πτέρυγας του Γυμνασίου – Λυκείου καθώς και τη θέρμανση του σχολικού συγκροτήματος.

    Εκτενή αναφορά έκανε η κ. Σαρδελή στο Οδυσσειακό Πάρκο – πρόταση της Αντιπεριφερειάρχη και στις ανασκαφές στον Άγιο Αθανάσιο που, όπως σημείωσε, πρέπει να συνεχίσουν, καθώς η ανάπτυξη, μέσω του Πολιτισμού και του ονόματος της Ιθάκης, αποτελούν προτεραιότητά της.

     Αναφερόμενη στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, η κ. Σαρδελή έκανε γνωστές τις μέχρι σήμερα ενέργειές της για την επίυση των προβλημάτων αυτών.
   Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη μελέτη της Διαχειριστικής Αρχής της Π.Ι.Ν. που αφορά τα Μικρά Νησιά, την οποία μελέτη παρακολουθεί σε όλα τα μέχρι σήμερα στάδια εξέλιξής της.

     Από την πλευρά των συμμετεχόντων τέθηκε το ζήτημα της αναβάθμισης της Π.Ε. Ιθάκης και της ανάθεσης των τοπικών αρμοδιοτήτων στον εκάστοτε εκλεγμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Ιθάκης.
     Από τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο Βορείου Ιθάκης «Ενεργοί Πολίτες» κατατέθηκε πρόταση για τη διαφήμιση της Ιθάκης και της «Σχολής Ομήρου» και η κ. Σαρδελή δεσμεύτηκε να την προωθήσει.