Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

H ANTZEΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ....

                   …του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή 18 Μάρτη

Στις 18 Μαρτίου όλοι οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, καλούμαστε να ψηφίσουμε για το νέο Πρόεδρο του Κινήματος. Είναι το πρώτο βήμα για να γυρίσουμε σελίδα, είναι το πρώτο βήμα για να περάσουμε στην επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ.

Η χώρα βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Όμως βλέπουμε μπροστά μας να υπάρχει ένα φως ελπίδας, μια ευκαιρία για να οδηγηθούμε προς την ανάκαμψη και να βγούμε από το αδιέξοδο. Για να το πετύχουμε όμως αυτό, με βέβαιο και τελειωτικό τρόπο, απαιτείται να ...
...συνεχίσουμε τη σκληρή προσπάθεια. Εκείνο όμως που πρέπει τη στιγμή αυτή να υπενθυμίσουμε σε όλους, είναι το γεγονός ότι αυτή, η έστω και μικρή, ελπίδα, υπάρχει χάρη στις προσπάθειες, τις δύσκολες αποφάσεις αλλά και το τεράστιο κόστος που πλήρωσε – σχεδόν εξ’ ολοκλήρου μόνο του – το ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τη στιγμή αυτή, είναι αυτή που θέλουμε. Είναι όμως απείρως προτιμότερη, από το πλήρες χάος και την καταστροφή της χώρας που πιθανόν θα είχαμε, εάν το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε τους χειρισμούς αυτούς. Όμως, η ΝΔ κυρίως αλλά και η υπόλοιπη Αντιπολίτευση, προτίμησαν την κριτική εκ τους ασφαλούς και τον ανέξοδο λαϊκισμό, μη συμμετέχοντας στις αποφάσεις και μη στηρίζοντας την προσπάθεια, παρά μόνο την ύστατη στιγμή και με σχετικά ανώδυνο για αυτούς, τρόπο. Προτίμησαν αντί για το εθνικό συμφέρον, να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στο κομματικό όφελος, προσπαθώντας να στοχοποιήσουν το ΠΑΣΟΚ, βάζοντάς το στη θέση του «φταίχτη» και του «υπαίτιου» και όχι στη θέση αυτού που προσπαθεί και πασχίζει να δώσει λύση, στο αδιέξοδο και το πρόβλημα που γιγαντώθηκε επί των ημερών διακυβέρνησης αυτής της ίδιας της ΝΔ και της Κυβέρνησης Καραμανλή.

Το ΠΑΣΟΚ, οφείλει να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά του και κυρίως τη σχέση του με τους Πολίτες. Και οφείλουμε να το κάνουμε αυτό, με βάση τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην κοινωνία και τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να έχει ενεργό και δυναμικό ρόλο, στο νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί από τις επόμενες Εθνικές Εκλογές. Μόνο με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια διόρθωσης των αδικιών που εξ’ ανάγκης έγιναν την προηγούμενη περίοδο. Μόνο με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση μια κοινωνικής πολιτικής, που θα στηρίζει τους αδυνάτους, θα ενισχύει τους μικρομεσαίους και θα δίνει προοπτική στους νέους. 

Για να μπορέσουμε να το πετύχουμε αυτό, απαιτείται η ενότητα όλων μας και η προσήλωσή μας στην προσπάθεια ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ της επόμενης ημέρας. Αυτό δεν θα γίνει με την αδιαφορία. Αυτό δεν θα γίνει με την αποστασιοποίηση. Αυτό δεν θα γίνει με την απομάκρυνση. Θα γίνει με τη συμμετοχή μας στις διαδικασίες. Θα γίνει με το έμπρακτο ενδιαφέρον μας για τις εξελίξεις. Θα γίνει με την κατάθεση της ψήφου, όταν αυτή μας ζητείται με ανοικτές, δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες.

Στις 18 Μαρτίου, σας καλώ όλους να μην μείνουμε θεατές των εξελίξεων. Σας καλώ όλους να δυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ, με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή μας στις διαδικασίες εκλογής του νέου Προέδρου. Η ψήφος μας στις διαδικασίες της 18ης Μαρτίου, θα στείλει το μήνυμα της ενότητας του δυνατού ΠΑΣΟΚ. Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να την αφήσουμε να χαθεί.