Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ:ΑΠΩΛΕΙΕΣ 9,1 ΔΙΣ...

                                    …σε μια εβδομάδα!

Ο μεξικανός μεγιστάνας Carlos Slim. Less money, no problems.
Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο υπέστησαν απώλεια 9,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, στον απόηχο των απωλειών που κατέγραψαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες και των ανησυχιών για την βιωσιμότητα του χρέους της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, ο μεξικανός μεγαλοεπιχειρηματίας ...
...Carlos Slim έχασε περίπου 1,5 δισεκατομμύρια καθώς οι μετοχές της εταιρίας τηλεπικοινωνιών America Movil, που αποτελεί ναυαρχίδα της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του, σημείωσαν σημαντική πτώση. Παρά τις ζημίες αυτές, ο Slim παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που αποτιμάται στα 69,2 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του πρακτορείου Bloomberg.
Ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχασε 558 εκατομμύρια από τη Δευτέρα. Η συνολική του περιουσία υπολογίζεται στα 63,2 δισεκατομμύρια.

Άλλος μεγάλος χαμένος της εβδομάδας ήταν ο Li Ka-Shing, ο δεύτερος πλουσιότερος ασιάτης, που έχασε 144 εκατομμύρια δολάρια κατά την εβδομάδα. Οι απώλειές του οφείλονταν στην πτώση που υπέστη η μετοχή της εταιρίας διαχείρισης λιμανιών που κατέχει.

Παρά τις απώλειες αυτές, και παρά την αστάθεια της παγκόσμιας οικονομίας, οι 5 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν αυξήσει την περιουσία τους κατά 13,22% από τις αρχές του έτους.
ΣΚΑΙ.gr