Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΜΠΑΡΟΖΟ....


Αποκαλυπτικές για άλλη μία φορά υπήρξαν οι εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, που παρουσίασε χθές ο κ. Μπαρόζο, αλλά και η αντίστοιχη έκθεση του ΔΝΤ, που παρουσιάστηκε την προηγούμενη Δευτέρα, για τον εφιάλτη που ετοιμάζουν για τον λαό την επόμενη των εκλογών!
Οι αντεργατικές κατευθύνσεις της Ε.Ε. αφορούν την περαιτέρω ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και το βάθεμα της εσωτερικής υποτίμησης, με νέες δραστικές μειώσεις των μισθών κατά 15% την τριετία 2012 - 2015 και πλήρη «αναθεώρηση» -δηλαδή κατάργηση- της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Μεταξύ άλλων, μιλούν για μειώσεις του χρόνου της...

... άδειας εργασίας κατά 10 ημέρες, των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, από 14 σε 12 το χρόνο, και της αποζημίωσης που καταβάλλεται για απόλυση προσωπικού. Ο σφαγιασμός των κοινωνικών δαπανών θα έχει συνέχεια, με έμφαση από το 2013 και μετά. Στα πλαίσια αυτά, ζητούν επιπλέον ανατροπές στο ρημαγμένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα.
Την ίδια ώρα, που στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» σακατεύονται οι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι συντάξεις, οι κοινωνικές δαπάνες για υγεία – παιδεία – πρόνοια, οι δύο εκθέσεις μιλούν για νέες αθρόες χρηματοδοτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου!
Και οι δύο εκθέσεις έρχονται για άλλη μία φορά, να αποκαλύψουν  στα μάτια των εργαζομένων και του λαού της χώρας μας, ότι η συνέχιση της σφαγής των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων δεν προωθείται μόνο από την Ε.Ε. αλλά αποτελεί διακαώς επιθυμία της ελληνικής πλουτοκρατίας, ώστε να μπορέσει αυτή να θωρακίσει τα κέρδη της, να αντεπεξέλθει στην όξυνση του ανταγωνισμού.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός μπορούν και οφείλουν να ανατρέψουν αυτόν τον εφιάλτη που ετοιμάζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, βγάζοντάς τσακισμένα από την κάλπη και τα δύο κόμματα!
Μπορούν και οφείλουν να μη σκορπίσουν το όπλο της ψήφου σε δυνάμεις που ακριβώς επειδή δεν έχουν στρατηγική και πολιτική σύγκρουσης με την Ε.Ε. και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ακριβώς επειδή ορκίζονται στην «ανταγωνιστικότητα» των μεγάλων επιχειρήσεων, δεν μπορούν και δε θέλουν να δώσουν τη σύγκρουση υπέρ των εργαζομένων, εξαντλούν τη όποια  αντιμνημονιακή ρητορεία τους στην διαπραγμάτευση εντός των τειχών της λυκοσυμμαχίας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου.
Να βγάλουν και μέσα από την κάλπη πανίσχυρο το ΚΚΕ, ώστε ακόμα πιο αποφασιστικά ο λαός να δώσει το δικό του μήνυμα αντίστασης, ακόμα πιο αποτελεσματικά να ανοίξει ο δρόμος για την ουσιαστική υπεράσπιση της ζωής των εργαζομένων, ο δρόμος  της σύγκρουσης με την Ε.Ε. και τα μονοπώλια!