Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ "ΚΛΕΙΝΟΥΝ" ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

Διαμαντοπούλου κατά ΚΚΕ και Βενιζέλος κατά ΝΔ - Στη μέση απελπισμένοι πολίτες, έμποροι και αγρότες


- Το κακό έχει ήδη γίνει αφού οι περισσότεροι πολίτες έχουν ήδη ακυρώσει τα εισιτήριά τους
- Διαμαντοπούλου ως "Πόντιος Πιλάτος" δηλώνει ότι θα κάνει ότι της πει η κυβέρνηση
- Βενιζέλος: "Η ΝΔ με τη στάση της ενθαρρύνει την απεργία και οδηγεί σε αδιέξοδο"
- Αποκάλυψη ότι συνδικαλιστής της ΠΝΟ παίρνει μηνιαίο μισθό 9.000 ευρώ
 
Από τα μεσάνυχτα και για 48 ώρες κανένα πλοίο δεν θα λύσει κάβους αφού το αδιέξοδο μεταξύ κυβέρνησης και ναυτεργατών είναι πλήρες, κάτι που σημαίνει ότι τινάσσεται στον αέρα το εμπόριο, οι ελπίδες του κόσμου για λίγες ώρες χαλάρωσης στις ημέρες του Πάσχα και φυσικά το εισόδημα των αγροτών.

Και την ώρα που όλοι αυτοί οι φορείς είναι στα κάγκελα οι πολιτικοί ερίζουν μεταξύ τους για το ποιός έχει την ...

..ευθύνη. Από την πλευρά της, η αρμόδια υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου ουσιαστικά λειτουργεί σαν να μην αποτελεί μέλος της κυβέρνησης, αφού δήλωσε πως ως αρμόδια υπουργός είναι έτοιμη να εφαρμόσει την όποια απόφαση της κυβέρνησης ακόμα και την ύστατη στιγμή.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστηκότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου προσπαθώντας έτσι να ρίξει το φταίξιμο με τον τρόπο της σε όποια απόφαση και αν παρθεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Λες και η ίδια δεν είναι μέλος της Κυβέρνησης αυτής. Ακόμη και χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός την είχε καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου για να τον ενημερώσει για το θέμα γι' αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Για να πάρουν μια απόφαση μαζί. Όμως σήμερα με ανακοίνωση της προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών και των αποφάσεων που θα παρθούν κυρίως σε ότι αφορά την επιστράτευση.

Μάλιστα με την ανακοίνωση της προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες σε προεκλογικές σκοπιμότητες. Η υπουργός γράφει στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το απόγευμα:

“Τα γεγονότα και οι συμπεριφορές που προηγήθηκαν οδηγούν και ερμηνεύουν την απόφαση της ΠΝΟ να επιμείνει στην προαναγγελθείσα απεργία της. Και αυτό γιατί ,όπως φάνηκε εδώ και μία εβδομάδα, επρόκειτο για μία προειλημμένη, προαποφασισμένη κίνηση που υπαγορεύτηκε, κυρίως, από τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιρρίπτει τις ευθύνες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως "υπάρχουν κι άλλα κόμματα και μεταξύ αυτών κόμμα που επιδιώκει να κυβερνήσει τον τόπο και μάλιστα αυτοδύναμα και αντί να πάρει σαφή υπεύθυνη στάση και το πολιτικό κόστος που αυτή συνεπάγεται, δείχνει μια αντιφατική συμπεριφορά που ενθαρρύνει την απεργία και οδηγεί στο αδιέξοδο".

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε για «ύστατη φορά» όλα τα μέρη να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους, «να σταματήσουν αυτό το παιχνίδι στις πλάτες της εθνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας και να δώσουν δείγματα υπευθυνότητας, να σκεφτούν με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης και επιτέλους με όρους εθνικούς και όχι κομματικού ή συνδικαλιστικού ή προσωπικού συμφέροντος».

Την ίδια ώρα, για τους εμπόρους, τους αγρότες και τους εκδρομείς του Πάσχα αυτά ηχούν σαν θόρυβος στα αυτιά τους, καθώς βλέπουν τους πολιτικούς να μην αναλαμβάνουν καμία ευθύνη, αλλά και τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ να τους εκδικούνται για τα δικά τους αιτήματα. Και μάλιστα αυτό είναι πιο προκλητικό, όταν αποκαλύπτονται πως ορισμένοι συνδικαλιστές της ΠΝΟ έχουν μηνιαίο μισθό 9.000 ευρώ.


Πηγή:Newsit.gr