Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΚΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΞΟΥΣ!

Στ. Γκίκας: «Kατανοητές οι αντιδράσεις των κατοίκων μετά την υποβάθμιση των θαλασσίων συγκοινωνιών στους Παξούς»
EPISKECH PAXOI 7 ΑΠΡ 2012 012.jpg Επίσκεψη στους Παξούς το Σάββατο 7 Απριλίου 2012, πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, ο οποίος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του νησιού Σπύρο Μπογδάνο, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς κατοίκους. Ο κ. Γκίκας επισκέφτηκε όλες τις κοινότητες του νησιού, τον...
... Πυροσβεστικό Σταθμό, το Κέντρο Υγείας, αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ.

Κατά την συνάντηση στο Δημαρχείο, ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε για την απόφαση του ΔΣ Παξών για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Ετέθησαν επίσης και άλλα θέματα, όπως η πορεία των έργων στους Παξούς, οι ελλείψεις στο υγειονομικό προσωπικό κλπ.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Γκίκας, μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Πραγματοποίησα σήμερα μια πολύωρη επίσκεψη στους Παξούς, επισκεπτόμενος όλες τις κοινότητες, δημόσιες υπηρεσίες κλπ. Είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις με πολλούς φίλους, μόνιμους κατοίκους, να ενημερωθώ για τα προβλήματά τους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τους χειμερινούς μήνες, αλλά και να ενημερωθώ επίσημα από τον Δήμαρχο του νησιού. Πράγματι το κυρίως θέμα που απασχολεί τους κατοίκους, είναι η υποβάθμιση της θαλάσσιας συγκοινωνίας, αφού το δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα – Παξοί που εκτελούσε πλοίο κλειστού τύπου, αντικαταστάθηκε με πλοίο ανοικτού τύπου και μάλιστα μέσω Λευκίμμης, που καθιστά ιδιαίτερα χρονοβόρο το ταξίδι Ηγουμενίτσας – Παξών αφού ξεπερνά τις 3 ώρες. Θεωρώ ότι το πάνδημο αίτημα για επιστροφή στην πρότερη κατάσταση, είναι καθ’ όλα λογικό και πρέπει να επιδιωχθεί. Όπως λογικό είναι το αίτημα για δημιουργία ανεξάρτητου λιμενικού Ταμείου Παξών, το οποίο θα διαχειρίζεται τα λιμάνια των Παξών. Ενημερώθηκα επίσης για την πορεία των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, για τις διάφορες ελλείψεις προσωπικού, όπως η έλλειψη μικροβιολόγου ΤΕ, μαίας κλπ.
Διαβεβαίωσα τον κ. Δήμαρχο, ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου θα είμαι αρωγός στην προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου».