Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ!

Βρέθηκε εμβόλιο που καταπολεμά το 90% των καρκίνων- Στην αγορά έως το 2020

Είναι ίσως η μεγαλύτερη ελπίδα για την καταπολέμηση του καρκίνου. Πρόκειται για ένα εμβόλιο το οποίο επιτίθεται σε συγκεκριμένο μόριο που συναντάται στο 90% των καρκίνων και δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ανθρώπους για πρώτη φορά.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από την δοκιμή του εμβολίου σε δέκα ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα, μία μορφή αιματολογικού καρκίνου, διαπιστώθηκε ότι όλοι ...

...είχαν αναπτύξει μεγαλύτερη ανοσία στην ασθένεια μετά την λήψη του εμβολίου. Μάλιστα οι τρεις από τους εφτά ασθενείς που ολοκλήρωσαν τη θεραπεία δεν έχουν πλέον συμπτώματα της νόσου!
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το εμβόλιο θα μπορούσε επίσης να καταπολεμήσει τον καρκίνο του μαστού, του προστάτη, του παγκρέατος, του εντέρου, καθώς και των ωοθηκών. Εκφράζουν επίσης την άποψη ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να χορηγηθεί όχι μόνο συμπληρωματικά με την υπάρχουσα θεραπευτική αγωγή, αλλά και προληπτικά σε ασθενείς υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου.
Το εμβόλιο έχουν σχεδιάσει η φαρμακευτική εταιρία Vaxil Biotheraputics και οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Tel Aviv, αποκαλείται ImMucin και στοχεύει σε μία πρωτεΐνη που λέγεται MUC1 και η οποία εντοπίζεται σε μεγαλύτερες ποσότητες σε καρκινικά κύτταρα παρά σε υγιή.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το εμβόλιο θα είναι στην αγορά μέχρι το 2020 και ελπίζουν ότι θα μπορέσει να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο.
Πηγή:iefimerida