Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΜΠΑΧΑΛΟ Η ΝΔ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ο Βαγιωνάς έφυγε γιατί του «φύτεψαν» ως ανθυποψήφιο τον πρώην γαμπρό του

Ο Βαγιωνάς έφυγε γιατί του «φύτεψαν» ως ανθυποψήφιο τον πρώην γαμπρό του
Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να διαλύσει το ψηφοδέλτιό της στη Χαλκιδική καθώς δεν εκτίμησε ως σοβαρό το βέτο το οποίο έθεσε ο πρώτος βουλευτής του Νομού Γιώργος Βαγιωνάς, επικαλούμενος... 

...ανυπέρβλητους προσωπικούς λόγους.
Συγκεκριμένα το... μυστικό της παραίτησης του Γιώργου Βαγιωνά κρύβεται στην υποψηφιότητα του τραπεζικού υπαλλήλου και τέως διοικητή του νοσοκομείου Χαλκιδικής, Δημήτρη Πάχτα στα ψηφοδέλτια ως ανθυποψηφίου του. Ο λόγος δεν είναι όμως πολιτικός, ειναι βαθύτατα προσωπικός. Ο κ. Πάχτας είναι πρώην σύζυγος της κόρης του κ. Βαγιωνά και ο χωρισμός τους έγινε -σύμφωνα με πληροφορίες- με πολύ άσχημες συνθήκες.
Στελέχη του κόμματος στη Χαλκιδική πληροφόρησαν το iefimerida.gr ότι η υπόθεση μετά από σφοδρούς καβγάδες έφτασε ακόμη και στα δικαστήρια. Επισήμαιναν δε ότι «η συμπεριφορά των στελεχών της Λεωφόρου Συγγρού δείχνει ασύγγνωστη προχειρότητα, ερασιτεχνισμό και άγνοια της πραγματικότητας καθώς θυσιάζουν το καλύτερο στέλεχος που έχουν στο Νομό».
Ο κ. Βαγιωνάς που είχε διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία εξαιτίας της στάσης που τήρησε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας -στη Βουλή- για το δεύτερο Μνημόνιο επανήλθε πριν από λίγες ημέρες και στη συνέχεια συμπεριελήφθη εκ νέου στα ψηφοδέλτια.
Η σαφής προειδοποίηση, όμως, που είχε απευθύνει προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για να μην συμπεριληφθεί και ο πρώην γαμπρός του στα ψηφοδέλτια δεν εκτιμήθηκε σωστά και έτσι ο κ. Βαγιωνάς ανακοίνωσε την απόσυρσή του.
Η απουσία του εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ένα επιπλέον πλήγμα για τη δύναμη του κόμματος στο Νομό, καθώς ο συγκεκριμένος βουλευτής εκλέγεται από το 2004 πρώτος σε σταυρούς.
Ανεξαρτήτως αυτών, το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο συγκεκριμένο νομό έχει και άλλα προβλήματα
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα στην τοπική εφημερίδα Γνώμη της Χαλκιδικής:
«Τη χαριστική βολή στην παραπαίουσα Νέα Δημοκρατία Χαλκιδικής έδωσε σήμερα με την απόφασή του να απόσχει από τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαϊου 2012 ο βουλευτής και μέχρι χθες υποψήφιος Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς, διαφωνώντας με τη συμμετοχή συγκεκριμένου προσώπου στο ψηφοδέλτιο της Χαλκιδικής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κ. Βαγιωνάς, με τις απανωτές «κρίσεις συνειδήσεως» (καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο και διεγράφη, αλλά υπαναχωρώντας επανεντάχθη στο Κόμμα και τώρα παραιτήθηκε από την υποψηφιότητα) αναστάτωσε τη Νέα Δημοκρατία, η οποία πλέον βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού, αφού ακόμα δεν έχει συνέλθει από τις ψυχικές αναταράξεις, τις οποίες προκάλεσε ο μέχρι χθες αποκλεισμός του πολιτευτή Ευθύμιου Καρανάσιου από το ψηφοδέλτιο, αλλά και εξακολουθούν να υφίστανται, μετά το θρίλερ με τον αντικαταστάτη του κ. Βαγιωνά, που «έπαιξε» μεταξύ των κυρίων. Απόστολου Μαρκογιαννάκη (ανακοινώθηκε αρχικά) και του Δημητρίου Μήτσιου (αντικατέστησε τον... αντικαταστάτη!).
Ετσι, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το ψηφοδέλτιο της ΝΔ έχει διαμορφωθεί ως εξής (με δύο υποψηφίους από την Αρναία, απ' όπου και ο κ. Βαγιωνάς!):
Καραμανλής Νικόλαος
Καρανάσιος Ευθύμιος
Μήτσιου Δημήτριος
Παπαμέτη Όλγα
Πάχτας Δημήτριος
iefimerida