Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ...


…Κέρκυρας ζητά την απρόσκοπτη λειτουργία της σχολής, αφού είναι ο μόνος φορέας παροχής Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο νησί.
                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μόνο έκπληξη δεν μας προσκάλεσε η πρόσφατη ενημέρωση που είχαμε και η οποία αφορά τη καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης του κτηρίου (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «DEBONO») στο οποίο στεγάζεται η Σ.Τ.Ε. Κέρκυρας.
Το Υπουργείο και συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Κος Νικητιάδης προσπάθησε πριν από λίγες μέρες να μας πείσει ότι δεν...
... ήταν ποτέ στις προθέσεις του Υπουργείου να κλείσει τη Σ.Τ.Ε. της Κέρκυρας αλλά ούτε και τις άλλες σχολές οι οποίες στεγάζονται σε ενοικιασμένα κτήρια. Προσπάθεια η οποία δεν έπεισε κανένα, αφού υπήρξε έντονη αντίδραση κοινωνικών, πολιτικών κ επιστημονικών φορέων, και αντιμετωπίσθηκε ευλόγως με επιφυλακτικότητα η οποία ήρθε να επιβεβαιωθεί με τις νέες αιτιάσεις οι οποίες απειλούν την ομαλή λειτουργία και βιωσιμότητα της Σχολής.
Οι αιτιάσεις αυτές έχουν πιθανόν ως στόχευση την επ’ αόριστο αναβολή λειτουργίας της Σχολής, η οποία με αυτό τον τρόπο κινδυνεύει να χάσει την έδρα της μέσω της καταγγελίας σύμβασης. Μήπως το επόμενο βήμα είναι το οριστικό λουκέτο στη Σχολή;;.
Η «λογική» των οριζοντίων περικοπών, είναι ανάλγητη, αντίθετη σε κάθε έννοια κοινωνικού κράτους  και δε λαμβάνει υπόψη ούτε τους περίπου 300 μαθητές της Σ.Τ.Ε. Κέρκυρας , ούτε το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό.
Εμείς, Ως Επιστημονική Εταιρία Τουρισμού Κέρκυρας, και ζωντανό Κύτταρο της τοπικής κοινωνίας, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
1.     Να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της Σχολής.
2.     Να τηρηθούν όσα προφορικά είχε υποσχεθεί ο Κος Νικητιάδης, και να υπάρξει γραπτή και επίσημη διαβεβαίωση επ’ αυτών.
3.     Εφόσον το Υπουργείο πραγματικά ενδιαφέρεται για τη μείωση του λειτουργικού κόστους- και δεν είναι προσχηματική επικάλυψη- να κάνει ότι προβλέπεται νομικά ώστε να υπάρξει αναπροσαρμογή του μισθώματος αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, μέχρι να βρεθεί δημόσιο κτήριο το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει τη Σχολή.
4.     Να υπάρξει διασφάλιση όχι μόνο ως προς την ομαλή λειτουργία της Σχολής, αλλά και γραπτή διαβεβαίωση για την αναβάθμιση της, με την έναρξη μαθημάτων στον προβλεπόμενο χρόνο (Οκτώβρη), και την έγκαιρη πρόσληψη εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού ώστε να μην έχουμε τα φαινόμενα της τελευταίας διετίας όπου τα μαθήματα άρχιζαν το Φλεβάρη.
Δεν είναι δυνατόν η Κέρκυρα, ένας από τους κύριους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, της οποίας η οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, να στερείται με αυτή την απόφαση καταρτισμένο και καλά εκπαιδευμένο τουριστικό ανθρώπινο δυναμικό.
Δεν θα δεχτούμε την πλήρη υποτίμηση και απαξίωση των θεσμών τουριστικής εκπαίδευσης αλλά και του τουριστικού κλάδου του νησιού μας.  
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ Σ.Τ.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, στον δίκαιο αγώνα τους για την απρόσκοπτη λειτουργία της σχολής, αφού είναι ο μόνος φορέας παροχής Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο νησί.


Για την Ε.Ε.Τ.Κ.

 Ο Πρόεδρος                                    Ο Έφορος-Υπ. Επικοινωνίας



Ανδριανός Σπύρου                            Νικόλαος-Φοίβος Καλούδης