Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ...

…για την προμήθεια οργάνων των Φιλαρμονικών της Κέρκυρας

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.jpgΟ Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση για το πρώτο υποέργο που αφορά στον εξοπλισμό με μουσικά όργανα των Φιλαρμονικών της Κέρκυρας.
   Ανάδοχοι του έργου είναι η «Ένωση προμηθευτών Φ. Νάκας ΑΒΕΕΤΕ – Φ. Βρυώνης Α.Ε» και ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 719.592 ευρώ.

   Ειδικότερα, η σύμβαση αφορά το 1ο υποέργο «Προμήθεια μουσικών οργάνων» του έργου «Ενίσχυση Φιλαρμονικών Ν. Κέρκυρας» και πιο συγκεκριμένα: 547 μουσικά όργανα για τις Φιλαρμονικές της Κέρκυρας (πλην της «Καποδίστριας»).
    Η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι...

... 5 μήνες.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη

  «Αυτή η προσπάθεια», είπε ο κ. Σπύρου αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης,
«ξεκίνησε πριν από δύο περίπου χρόνια και εργάστηκαν πολλοί και με συνέπεια, για να φθάσουμε σήμερα σε αυτό το ευχάριστο σημείο, να υπογράφουμε δηλαδή τη σύμβαση για την προμήθεια των οργάνων των Φιλαρμονικών μας και να εξασφαλίσουμε έτσι  την ανανέωση και αναβάθμιση των μουσικών τους οργάνων, καλύπτοντας μια τεράστια αναγκαιότητα που αντιμετώπιζαν για πάνω από 20 χρόνια».

Ίδια προσπάθεια για τις φιλαρμονικές των άλλων νησιών

 «Καταβάλλουμε», τόνισε ο Περιφερειάρχης, «την ίδια προσπάθεια και για τις Φιλαρμονικές της Λευκάδας (που κατά ένα τμήμα έχει καλυφθεί μπορώ να πω), αλλά και των άλλων νησιών. Υπάρχουν, βέβαια, κάποιες εκκρεμότητες αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να τις ξεπεράσουμε για να μπορέσουν και οι υπόλοιπες Φιλαρμονικές των νησιών μας να προμηθευτούν τα κράνη και τα μουσικά όργανα, έτσι όπως έχει προγραμματισθεί».

Δηλώσεις Προέδρου Φιλαρμονικής Σκριπερού

  Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Σκριπερού και Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης του διαγωνισμού, Νίκος Κένταρχος, ανάφερε: «Θέλω να καταθέσω αυτό που βίωσα, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης του διαγωνισμού αλλά και ως Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Σκριπερού. Τρία - τέσσερα χρόνια τώρα παλέψαμε μαζί με την υπηρεσία Πολιτισμού - Τουρισμού να τελειώσει αυτό το έργο πνοής για τις Φιλαρμονικές, που πιστεύω ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνει ποτέ στα προσεχή εκατό και περισσότερα χρόνια. Η ποιότητα των οργάνων είναι πάρα πολύ καλή και θα αναβαθμίσει τις Φιλαρμονικές μας.
   Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη που σήμερα υπέγραψε το τελευταίο υποέργο που ήταν τα όργανα, την προηγούμενη εβδομάδα υπέγραψε τη σύμβαση για τις στολές και τα κράνη και βέβαια τους συνεργάτες μου στην Επιτροπή που όλο αυτόν τον καιρό συνεργαστήκαμε στενά και αποδοτικά».