Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...


 Tέσσερις Κερκυραίοι χαράκτες, μέλη της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, συμμετέχουν στο 2ο Φεστιβάλ Χαρακτικής που θα ανοίξει τις πύλες του στην Αθήνα στις 28 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 28 Οκτωβρίου.  Πρόκειται για την Άρια Κομιανού, το  Γιώργο Κεφαλληνό, το  Δημήτρη Μηλιώτη και τη Μαρία Σπύρου. Επίσης, η Κερκυραία εικαστικός Ναταλία Κερκύρα συμμετέχει σε ομάδα άλλων καλλιτεχνών που παίρνουν μέρος σε συμπληρωματικές εκδηλώσεις. Στο Φεστιβάλ θα παρουσιάσουν έργα τους 43 μέλη της...
... Ένωσης Χαρακτών, σε διάφορες εκδηλώσεις σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Οργανωτές του είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ένωση των χαρακτών. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας (ΜΙΕΤ) και η Ένωση των χαρακτών θα παρουσιάσουν στο βιβλιοπωλείο του Ιδρύματος  χαρακτηριστικά δείγματα από το έργο του πρωτοπόρου Κερκυραίου χαράκτη Μάρκου Ζαβιτζιάνου, ο οποίος, όπως τονίζουν, θεωρείται από τους πρωτεργάτες της νεοελληνικής χαρακτικής. 
•    Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 8.00  το βράδυ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καναλίων διοργανώνει μουσική βραδιά με τίτλο "Μια θάλασσα τραγούδια" στο λόφο Αγίου Νικολάου στα Κανάλια. Την βραδιά πλαισιώνουν η μικτή χορωδία Καναλίων, το μουσικό σχήμα Corfiatiki Compania ενώ θα εμφανιστεί και ο γνωστός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
•    Το Βρετανικό Υποπροξενείο Κέρκυρας και το Ίδρυμα Thomas Cook διοργανώνουν: Charity zumbathon!! - Μαραθώνιος γυμναστικής zumba!!. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ε.Α.Κ. Θα τραγουδήσει το συγκρότημα NIGMA. Τα έσοδα θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Α.με.Α Κέρκυρας -  Κ.Ε.Α «η Μέλισσα». Τιμή εισόδου 5 ευρώ. 
•    Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΜΑΝΤΟΥΚΙΩΤΩΝ» διοργανώνει την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 11:00, με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», τον 5ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΜΑΝΤΟΥΚΙΟΥ, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Τέρμα Μαντουκίου (απέναντι από τα φανάρια του Λιμεναρχείου).



Μαρίνα Μοσχάτ