Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΗΜΙΤΗ


Την ανάγκη συστράτευσης της τοπικής κοινωνίας στον αγώνα κατά της πώλησης του Ερημίτη, τόνισαν εκ νέου, οι εκπρόσωποι της Κίνησης ενάντια στην εκποίησή του. Οι κ.κ. Κώστας Σαρακινός, Δημήτρης Φατήρας και Διονύσης Μοσχόπουλος, επανέλαβαν ότι έχει κατατεθεί στο ΣτΕ, προσφυγή κατά του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, κατά της παραχώρησης του Ερημίτη σ’ αυτόν ενώ ήδη κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα με στόχο να...
... παγώσει η εξέλιξη της όλης διαδικασίας. Στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 27 Σεπτεμβρίου εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί δεύτερη συνάντηση φορέων στο Εργατικό Κέντρο προκειμένου να αναπτυχθούν οι προτάσεις για την αξιοποίηση της περιοχής αλλά και του συνόλου των δημοσίων ακινήτων στην Κέρκυρα.

Μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι της κίνησης τόνισαν ότι τίθεται μείζον ζήτημα για τη λειτουργία του ναυτικού φυλακίου το οποίο βρίσκεται σε σημείο στρατηγικής σημασίας και δεσμεύει 135 στρέμματα έως την ακτογραμμή. Παράλληλα, επισήμαναν ότι με παρεμβάσεις της τοπικής κοινωνίας, έχει προστατευθεί το οικοσύστημα του Ερημίτη, έχουν ανοιχτεί τα μονοπάτια και έχει δημιουργηθεί μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους στην οποία είναι στραμμένες όλες οι βίλες ποιοτικού τουρισμού που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

ert.gr