Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ...

H αλυσίδα καταστημάτων Fokas έκανε αίτημα στο πτωχευτικό άρθρο 99



- Οι μισοί εργαζόμενοι στο κατάστημα στην οδό Ερμού έχουν προχωρήσει ήδη σε κατάσχεση εργασίας
- Ο όμιλος ξεκίνησε το 1936 με το πρώτο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη
- Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν πως έχουν να πληρωθούν από τον Αύγουστο
- Τι δηλώνει η δικηγόρος των εργαζομένων
Μετά τα εκκωφαντικά "κανόνια" μεγάλων επιχειρήσεων και τις συλλήψεις πασίγνωστων επιχειρηματιών, έρχεται άλλη μία δυσάρεστη είδηση που αποδεικνεύει πως η οικονομία σε καμία περίπτωση δεν προοδεύει και για την ανάκαμψη απαιτούνται πολλές ακόμα θυσίες και φυσικά χρόνος.

Ο λόγος για την πασίγνωστη αλυσίδα καταστημάτων με ρούχα και υποδύματα "Fokas" , η οποία υπέβαλλε αίτημα να υπαχθεί στο πτωχευτικό άρθρο 99, κάτι που σημαίνει ότι δεκάδες καταστήματα κλείνουν και οι εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο.

Μετά την είδηση, στα καταστήματα της εταιρείας επικρατεί αναβρασμός, με τους εργαζόμενους να έχουν να πληρωθούν από τον Αύγουστο και όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν δεν ξέρουν πότε και εάν θα ξαναπληρωθούν.

Μάλιστα, οι μισοί από τους 40 εργαζομένους στο κατάστημα στην οδό Ερμού έχουν ήδη προχωρήσει σε...

... κατάσταση εργασίας και όπως αναφέρει η κα Φουντέα, δικηγόρος των εργαζομένων "μερικοί έχουν να πληρωθούν και από τον Ιούλιο του 2012 και πληρώνονται κάποια έναντι. Αυτά τα έναντι είναι 50 και 100 ευρώ ανάλογα με τον εργαζόμενο".

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς η εταιρεία Fokas αδυνατεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις κύρίως λόγω της μεγάλης μείωσης των πωλήσεων και του υψηλού δανεισμού.

Mάλιστα, η κα Φουντέα δηλώνει πως η εταιρεία επικαλείται αδυναμία πληρωμής, αλλά αυτό που έχουμε ανακαλύψει εμείς είναι ότι υπάρχουν οφειλές προς τις τράπεζες ύψους 80 εκατομμυρίων".

Η εταιρεία Φωκάς έχει ιστορία πάνω από 7 δεκαετίες. Ο όμιλος ξεκίνησε το 1936 με πρώτο κατάστημα στη συμβολή της Ερμού και της Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Το 1974 άνοιξε το δεύτερο πολυκατάστημα στην Τσιμισκή και το 1999 επεκτάθηκε στην Αθήνα με το κατάστημα της Ερμού.

Η επέκταση της εταιρείας συνεχίστηκε την δεκαετία του 2000, με καταστήματα στην Αθήνα, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα και τη Λάρισα. 

Νewsit.gr