Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

"ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕ"....


Του  Δικηγόρου Αλέκου Αυλωνίτη
Από την προσωπική του σελίδα στο Facebοok
Αξίζουν κάποια ιστορικά δικαστικά στοιχεία για τον τρόπο αντιμετώπισης από την Ελλάδα της υπερχρέωσης της το έτος 1934. Προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά μιας Βελγικής Τράπεζας. Ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» . Το Δικαστήριο εδέχθη τους ισχυρισμούς της με το αιτιολογικό...
... « Ένα κράτος δεν μπορεί να δαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες του και να εκθέσει τον λαό σε συνθήκες χάους και αναρχίας, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τους δανειστές του». . Η δικαστική αυτή απόφαση αυτή έγινε δεκτή από την διεθνή κοινότητα και ενσωματώθηκε στο διεθνές δίκαιο. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτής της δικαστικής απόφασης; Το 1953 διεγράφη το 62,6 % του δημόσιου χρέους της Γερμανίας. Το 2001 διεγράφη το 75% του χρέους της Αργεντινής . Πολλά τέτοια παραδείγματα υπάρχουν στην διεθνή νομολογία. 
Εμείς τι κάναμε; 
Το 2001 το συνολικό δημόσιο χρέος όλων των χωρών ήταν 18 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το 2012 το συνολικό χρέος όλων των χωρών ξεπέρασε τα 49 τρισεκατομμύρια. δολάρια. 

Συμπέρασμα των μελετητών: Η αποπληρωμή των δανείων των κρατών θα απαιτούσε την εργασία ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων επί 40 χρόνια.
Συμπέρασμα δικό μου: «Σκάσε και δούλευε!!!!».