Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ....

                                                   …στην Κέρκυρα


Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θεωρούμε απαράδεκτη και προκλητική την- εν κρυπτώ υπό το φόβο επεισοδίων τριήμερη επίσκεψη γερμανικής αντιπροσωπείας[Φούχτελ]στην Κέρκυρα και καταγγέλλουμε τη συνεργασία υπηρεσιακών παραγόντων της περιφέρειας Ιονίων Νήσων και εκπροσώπων φορέων του νησιού μας με εντεταλμένους της Μέρκελ, αγνοώντας τις προ λίγων ημερών προκλητικές δηλώσεις του εντεταλμένου της Μέρκελ  Χάνς Γιοακιμ Φούχτελ περί μη αποδοτικότητας των αυτοδιοικητικών υπαλλήλων και υπέρ των απολύσεων χωρίς καμία αρμοδιότητα για θέματα κυβερνητικής πολιτικής.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε έγκαιρα διατυπώσει την...

... αντίθεσή μας στην αποκαλούμενη Ελληνογερμανική συνεργασία που αποφασίστηκε από τις πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών καθώς και σε κάθε πολιτική ενίσχυσης αυτής αφού είμαστε πεπεισμένοι ότι σε αυτό το πλαίσιο προωθείται ένα μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης που θα λειτουργεί απολύτως με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και θα ιδιωτικοποιεί βασικές υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Εξάλλου ο κ.Φούχτελ δεν έκρυψε τις προθέσεις του λέγοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας θησαυρός που πρέπει να εκμεταλλευτούμε.
Η Γερμανία έχει βάλει στόχο τους ΟΤΑ και ειδικότερα τη διαχείριση απορριμμάτων.Αφού ο διετής βομβαρδισμός ενημέρωσης σχετικά με τις "σύγχρονες τεχνολογίες καύσης απορριμμάτων" που αναπτύσσουν γερμανικές εταιρείες δεν απέδωσε, εστάλει ο κ.Φούχτελ ως πιο ειδικός στα θέματα αυτά.
Ένα χρόνο έχει οργώσει όλη την Ελλάδα και δε δυσκολεύτηκε να βρει συμμάχους στους δήμους και τις περιφέρειες και να δημιουργήσει μια ελληνογερμανική συμμαχία μεταξύ τοπικών αρχόντων και επιχειρηματιών που εκπροσωπούν γερμανικές επιχειρήσεις.
Το πρωτόκολλο συνεργασίας που προωθείται σε δήμους και περιφέρειες αφορά στη "μεταφορά τεχνογνωσίας" επί παντός επιστητού:Τουρισμός,παιδεία,αθλητισμός,πολιτισμός αλλά κυρίως τους επικερδείς τομείς της διαχείρισης και ενεργειακής αξιοποίησης των απορριμμάτων -όπως προαναφέραμε-της διαχείρισης υδάτινων πόρων,της αποχέτευσης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και σε τομείς που οι ΟΤΑ θεωρούνται από τους Γερμανούς "αναποτελεσματικοί",στην οργάνωση τομέων και υπηρεσιών τους.
Με δελτία τύπου και δηλώσεις μας τονίσαμε τον ύποπτο ρόλο του Φούχτελ και καλέσαμε τις αιρετές δημοτικές και περιφερειακές αρχές του τόπου μας και φορείς της Κέρκυρας να αναλογιστούν τις ευθύνες τους ως εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και να απέχουν από κάθε συζήτηση με εντεταλμένους της Μέρκελ.
Η χθεσινή αποκάλυψη της κρυφής επίσκεψης της γερμανικής αντιπροσωπείας και το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την ΠΙΝ δηλώνει την εμμονή της ηγεσίας της περιφέρειας να ενισχυθεί αυτή η συνεργασία κατ΄εντολή της συγκυβέρνησης.Η δήλωση εξάλλου της ΠΙΝ ότι "η ενίσχυση της συνεργασίας έχει αποφασιστεί από τις ηγεσίες των δύο κρατών" είναι ξεκάθαρη.
Δυστυχώς τη στιγμή που οι περισσότεροι Έλληνες βιώνουμε με τρόπο απάνθρωπο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης με μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις,ανεργία ,εξαθλίωση και αυτοκτονίες πολιτών μας, κάποιοι συναινούν στο έγκλημα της εκχώρησης δημόσιων αγαθών και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Κέρκυρας παραμένοντας πιστοί στις θέσεις μας και σε όσα προεκλογικά δηλώσαμε,θεωρούμε το Φούχτελ και την κουστωδία του ανεπιθύμητους στο νησί μας και δηλώνουμε πως όσοι εργάζονται και συνεργάζονται προς την κατεύθυνση του ξεπουλήματος της περιουσίας του τόπου μας θα μας βρουν απέναντί τους.

Από το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Ανεξάρτητων Ελλήνων Κέρκυρας.