Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΜΙΚΗΣ: ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ

Συναυλία προς τιμήν του μουσικοσυνθέτη στον εορτασμό του Πολυτεχνείου
Συνεχίζονται αύριο το πρωί οι καταθέσεις στεφανιών στο χώρο του Πολυτεχνείου, από εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών φορέων και κοινωνικών οργανώσεων, καθώς στις 2.00 το μεσημέρι θα κλείσουν οι πύλες του ιδρύματος. Η κεντρική εκδήλωση θα αρχίσει αμέσως μετά και θα διαρκέσει περίπου μία ώρα, ώστε στις 3.00 το μεσημέρι αναμένεται να αρχίσει από το Πολυτεχνείο η καθιερωμένη πορεία προς...

... την αμερικανική πρεσβεία.

Σήμερα, έγινε και η συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, με τραγούδια που τραγουδούσαν οι φοιτητές το Νοέμβρη του ‘73. Ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης που παραβρέθηκε, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους στο ίδρυμα, ενώ, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το νόημα του Πολυτεχνείου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε στα ίδια και χειρότερα. Ελπίζουμε να ξυπνήσει ξανά ο λαός».

Απόψε θα κλείσουν και πάλι οι πύλες του ιδρύματος στις 9.00 το βράδυ, ενώ θα υπάρχει περιφρούρηση από φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο. Να σημειωθεί ότι όλες οι σχολές του κέντρου της Αθήνας είναι κλειστές. Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός από αύριο το πρωί μέχρι να ολοκληρωθεί η πορεία, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, πάντως, εμπόδισαν τις πρυτανικές αρχές του ιδρύματος να ορίσουν ημερομηνίες για τις εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδικασίες θα αρχίσουν την προσεχή Δευτέρα.


Newsbeast.gr