Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Νέες κινητοποιήσεις για τη διαθεσιμότητα
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσισε το βράδυ της Τρίτης η ΠΟΕ-ΟΤΑ.Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η συνέχιση των καταλήψεων στις Υπηρεσίες των δήμων, ενώ την Πέμπτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας 11.00 το πρωί με 3.00 μετά το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και 3.00 με 7.00 για την απογευματινή βάρδια.
Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέληξε η πορεία των περίπου 3.000 εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αίτημα να μην τεθεί κανένας εργαζόμενος σε διαθεσιμότητα. Υπό κατάληψη εξακολουθούν να τελούν περισσότεροι από ...
...270 δήμοι, ενώ στο Δήμο Αθηναίων, λειτουργούν μόνο οι παιδικοί σταθμοί, τα κοιμητήρια και το Ίδρυμα Αστέγων. Η συλλογή των στοιχείων συνεχίζεται, παρά τη λήξη της προθεσμίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν οι καταλήψεις συνεχιστούν, το υπουργείο θα εντοπίσει τους διοικητικούς υπαλλήλους ΔΕ αορίστου χρόνου από τα στοιχεία της απογραφής και θα ζητήσει από τις υπηρεσίες να στείλουν τα ονόματα όσων εξαιρούνται. Δηλαδή τους πολύτεκνους, όσους έχουν αναπηρία ή παιδιά με αναπηρία και όσους έχουν σύζυγο που τέθηκε σε εφεδρεία.
Όσοι είχαν προσληφθεί πριν από τη σύσταση του ΑΣΕΠ, εξαιρούνται αν είχαν περάσει από εσωτερική διαγωνιστική διαδικασία.
Συνάντηση με τον Αντώνη Μανιτάκη έχει ζητήσει ο Γιώργος Καμίνης. Προτείνει να παραμείνουν οι υπό διαθεσιμότητα στους φορείς που εργάζονται μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση δομών. «Θεσμικό πλαίσιο υπάρχει, εγώ πρότεινα ο Δήμος της Αθήνας να ξεκινήσει πιλοτικά», είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων.
Πρόταση Γ. Καμίνη για λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με το μέτρο της διαθεσιμότητας
Πρόταση τριών σημείων προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που προκαλεί το μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοινοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Καμίνης προτείνει επιτάχυνση και ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης δομών και προσωπικού στο σύνολο του δημοσίου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να διαπιστωθούν ακριβώς οι πραγματικές ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό. Όπως σημειώνει, η διαδικασία προβλέπεται ρητά από τον ν. 4024/2011 και μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα.
Δεύτερον, προτείνει άμεση έκδοση Υπουργικής Απόφασης από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για προσωρινή τοποθέτηση των αποχωρούντων υπαλλήλων στους οργανισμούς προέλευσης. Στην απόφαση, συστήνει, να προβλέπεται η οριστική μετακίνηση μόνο και εφόσον κατόπιν της ανωτέρω αξιολόγησης προκύψει πλεονάζον προσωπικό.
Τρίτον, ανακοινώνει ότι ο δήμος Αθηναίων προτίθεται να λειτουργήσει πιλοτικά και να ολοκληρώσει σε ένα τρίμηνο διαδικασία αξιολόγησης από κοινά αποδεκτό φορέα αξιολόγησης, όπως η Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. ΑΕ που εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Με ομαδικές παραιτήσεις απειλούν ανοιχτά οι πρυτάνεις αντιδρώντας στις αλλαγές που φέρνει το μνημόνιο 3 και οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που το ακολουθούν. Στο ίδιο μήκος κύματος και η συνεδρίαση των πρόεδρων των ΤΕΙ την Τρίτη. Σημείο αιχμής για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, είναι η επικείμενη διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού των ιδρυμάτων
Εν τω μεταξύ, αναδιπλώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σχετικά με το email -φωτιά με την απαίτηση για απολύσεις 22.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2014.
Για διαμελισμό του δημοσίου Πανεπιστημίου κάνει λόγο η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ, που υποστηρίζουν ότι η απομάκρυνση των διοικητικών που εμπίπτουν στα κριτήρια της διαθεσιμότητας, θα προκαλέσει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.
Προκειμένου να εκτονωθεί το εκρηκτικό κλίμα στους δήμους, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα εκταμιευθούν άμεσα 185 εκατομμύρια από οφειλές του 2012 και προηγούμενων ετών.
ert.gr