Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΤΖΕΛ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ AIDS


Το μέλλον της προστασίας ενάντια στο Aids βρίσκεται σε ένα... τζελ, το οποίο δυνητικά θα μπορούσε να αντικαταστήσει ακόμη και τη χρήση του προφυλακτικού! Tην ανακάλυψη του κυρίου συστατικού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του εν λόγω τζελ, έκαναν κινέζοι επιστήμονες!
Το εν λόγω μόριο θα μπορούσε να εισαχθεί σε ένα τζελ που θα «φρενάρει» τη σεξουαλική μετάδοση του ιού, εξοντώνοντας τον ιό καθώς...

... αυτός προσπαθεί να διεισδύσει στα κύτταρα. Αυτό θα δώσει στους ανθρώπους, ιδίως στις γυναίκες, όπως είπαν οι ερευνητές, «μία εναλλακτική μέθοδο προστασίας τους από τον ιό, εκτός από τα προφυλακτικά».
«Η ιδανική λύση θα ήταν να αναπτύξουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο. Αφού κάτι τέτοιο παραμένει άπιαστο όνειρο, πρέπει να αναζητήσουμε νέες στρατηγικές όπως ένα τοπικό μικροβιοκτόνο»,επεσημαίνει ένας από τους επιστήμονες που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη έρευνα.
Το μόριο TD-0680 είναι αρκετές φορές πιο ισχυρό από το φάρμακο Maraviroc της εταιρίας Pfizer, όπως είπαν οι κινέζοι επιστήμονες, σύμφωνα με τους οποίους το σεξ χωρίς προφυλάξεις ευθύνεται για πάνω από το 90% των περιπτώσεων AIDS στην Κίνα.
http://www.iefimerida.gr