Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

"ΤΕΣΣΑΡΑ" ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

                                  Κέρκυρα - ΟΦΗ 4-1
Η Κέρκυρα γύρισε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο μέσα σε 5 λεπτά από το 0-1 σε 3-1 απέναντι στον ΟΦΗ και πέρασε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού μία στροφή πριν το φινάλε. Το τελικό 4-1 στο 93' από τον Βέντσελ έξω από την περιοχή της ομάδας του!

Superleague, 29η αγωνιστική: Κέρκυρα-ΟΦΗ 4-1 |... από greeksuperleague
Στα χέρια της κρατάει πλέον η Κέρκυρα την παραμονή της στη Σουπερλίγκ μετά την επικράτηση με 4-1 επί του ΟΦΗ και την ήττα του Εργοτέλη από τον Λεβαδειακό.
Οι Φαίακες αν και βρέθηκαν να χάνουν στο 13' από το γκολ του Μάντζιου, "χτύπησαν" ...

...τρεις φορές μέσα σε ένα 5λεπτο ανατρέποντας το σκορ (Ιωάννου 20', Βέντσελ 23', Γραμμόζης 25'). Στις καθυστερήσεις ο Βέντσελ σκόραρε λίγο έξω από την περιοχή της ...ομάδας του(!) γράφοντας το τελικό 4-1 που έφερε την Κέρκυρα 14η με 31 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον Εργοτέλη. Πλέον με νίκη στην έδρα του Άρη η ομάδα του Καβακά σώνεται, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Κρητικούς θα υπάρξει μπαράζ.
 Οι παίκτες της Κέρκυρας μπήκαν αγχωμένοι στο παιχνίδι γνωρίζοντας ότι το μοναδικό αποτέλεσμα που ήθελαν ήταν η νίκη. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι που είχαν στο πρώτο τέταρτο την κατοχή (35-65%), παίρνοντας παράλληλα και το προβάδισμα με τον Μάντζιο (13').
Χρειάστηκε το ...κεφάλι του Ιώαννου για να "λυθούν" τα σφιγμένα πόδια των ποδοσφαιριστών του Καβακά. Ο "χρύσος" σκόρερ του Καραϊσκάκης ισοφάρισε στο 20', για να ακολουθήσουν δύο τρομερές βολίδες των Βέντσελ (23') και Γραμμόζη (25') που βρήκαν στόχο.



Έχοντας ανατρέψει το σκορ μέσα σε χρόνο-ρεκόρ, παίρνοντας μάλιστα και προβάδισμα δύο τερμάτων, οι Φαίακες έριξαν το ρυθμό του αγώνα κρατώντας μέχρι το τέλος του ημιχρόνου άνετα το 3-1.
Αξίζει να σημειωθεί πως στα πρώτα 45 λεπτά όλες οι εύστοχες τελικές προσπάθειες των δύο ομάδων έγιναν γκολ! Η στατιστική έγραψε 5(3)-1(1) στις τελικές υπέρ της Κέρκυρας (στην παρένθεση οι εύστοχες).
Στην επανάληψη η Κέρκυρα έδωσε χώρο στον ΟΦΗ χωρίς ωστόσο οι Κρητικοί να καταφέρουν να την απειλήσουν. Μάλιστα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τις καλές φάσεις, με τον Σαχσανίδη να σταματάει τον Γραμμόζη (75') και τον Γιάντση (86').
Ωστόσο στις καθυστερήσεις (90+3') ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων ήταν εκτός εστίας και ο Βέντσελ σκόραρε λίγο έξω από την περιοχή της Κέρκυρας!

Η Ταυτότητα


Γήπεδο: ΕΑΚ
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης
Βοηθοί: Μ. Καρσιώτης, Ι. Δημητριάδης

Κέρκυρα (Τίμος Καβακάς): Αναστασόπουλος, Σακελλαρίου, Βέντσελ, Γραμμόζης, Καλαντζής (Μπάρκογλου 86'), Μίχος, Αγρίτης (Γιάντσης 65'), Μαϊστόροβιτς, Οσμάν, Ιωάννου, Τσίγκας (Ηλιάδης 54')

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Ζορμπάς, Μάντζιος, Ουκάρ, Βάντο (63' Πίτσος), Μπόντορ (Νυκτάρης 83'), Σόουζα, Λόπεθ Χ. (Μπούρμπος 58'), Λόπεθ Τζ.

Σκόρερ: Ιωάννου 20', Βέντσελ 23', 90+3', Γραμμόζης 25' - Μάντζιος 13'

Κίτρινες: Αγρίτης 26' - Λόπεθ Χ. 55', Πίτσος 68', Ουκάρι 83', Ζορμπάς 88', Ταυλαρίδης 90'

 

MVP

Ο Ιωάννου την περασμένη αγωνιστική έβαλε στο κόλπο της παραμονής την Κέρκυρα σκοράροντας το γκολ στο "Καραϊσκάκης". Και σήμερα, την ώρα που η ομάδα του ήταν πίσω στο σκορ, έδιωξε τα "μαύρα σύννεφα" πάνω από το ΕΑΚ ισοφαρίζοντας στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.
Τα πόδια των παικτών του Καβακά "λύθηκαν" από το 1-1 και σε χρόνο ρεκόρ το σκορ πήγε στο 3-1.

Αδύναμος κρίκος

Αρχικά είχαμε επιλέξει όλη την ομάδα του ΟΦΗ καθώς για να δεχθείς 3 γκολ σε 5 λεπτά, η ευθύνη δεν μπορεί παρά να είναι συλλογική. Στις καθυστερήσεις όμως ο Σαχσανίδης εκτέθηκε καθώς πιάστηκε ...αδιάβαστος στο σουτ του Βέντσελ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή της Κέρκυρας.
Και με αυτή την τελευταία πινελιά τοποθετήθηκε εδώ, καθώς έχει και ευθύνη στο πρώτο και στο τρίτο γκολ που δέχθηκε.

sport24.gr