Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ:ΜΑΝΝΑ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΔΟΛΟΦΌΝΗΣΑΝ ΤΟΝ

 …37χρονο Υπαρχιφύλακα
Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 37χρονου Υπαρχιφύλακα, που έγινε πριν λίγες μέρες στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας
Ως δράστριες συνελήφθησαν δύο ημεδαπές γυναίκες, συγγενείς του 37χρονου και ειδικότερα  η  60χρονη πεθερά του και η 42χρονη κουνιάδα του (μάνα και κόρη)
Η 42χρονη είχε βρεθεί στο σημείο της ανθρωποκτονίας τραυματισμένη στο κεφάλι και νοσηλεύεται φρουρούμενη
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και συνελήφθησαν με...
... εντάλματα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκε άμεσα η υπόθεση της ανθρωποκτονίας 37χρονου Υπαρχιφύλακα, που διαπράχθηκε την Τέταρτη 12.06.2013, στην περιοχή «Κιοσέικα» στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας (Σχετικό το από 13-06-2013 Δελτίο Τύπου Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου).
Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκαν ως δράστιδες, μία 42χρονη ημεδαπή -  κουνιάδα του 37χρονου, η οποία είχε βρεθεί στο χώρο της ανθρωποκτονίας τραυματισμένη στο κεφάλι, καθώς και η 60χρονη μητέρα της - πεθερά του θύματος.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας διακριβώθηκε η εμπλοκή – συμμετοχή των δύο γυναικών, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, αξιοποίηση, ανάλυση και συσχέτιση όλων των στοιχείων και των ενδείξεων, που προέκυψαν, σε συνδυασμό με τα ευρήματα, τα οποία εντοπίστηκαν στην αυτοψία του χώρου του εγκλήματος.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της προανάκρισης, η 42χρονη εξεταζόμενη, ομολόγησε το έγκλημα και περιέγραψε με λεπτομέρειες το κίνητρο, τον τρόπο, το χρονικό  και τις επιμέρους συνθήκες διάπραξης της ανθρωποκτονίας.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού για οικονομικής φύσης διαφορές, οι δυο γυναίκες, ενεργώντας από κοινού, προκάλεσαν τραύματα στο θύμα, ενώ επιπλέον η 42χρονη τον πυροβόλησε τέσσερις φορές με πιστόλι, το οποίο βρέθηκε κρυμμένο κοντά στο χώρο του εγκλήματος, σε σημείο που υποδείχθηκε από την ίδια.
Σε βάρος των δυο γυναικών σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και συνελήφθησαν με εντάλματα της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Σήμερα οι δυο συλληφθείσες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.