Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Η ΝΔ ΚΛΕΙΝΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΨΕ ΤΗΝ ΕΡΤ

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ απειλούν με αποχώρηση από τη κυβέρνηση 
                   Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι
Φωτογραφία για H Ν.Δ. κλείνει νομικά απόψε την ΕΡΤ - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ απειλούν με αποχώρηση από τη κυβέρνηση - Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι
Αγωνία για το μέλλον της ΕΡΤ όσο και για το μέλλον άλλων ΔΕΚΟ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία δίνει την δυνατότητα στον κάθε υπουργό να κλείνει άμεσα ΔΕΚΟ αρμοδιότητάς του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt μέχρι απόψε η ΕΡΤ αναμένεται να κλείσει με απόφαση της κυβέρνησης και παρά τις αντιδράσεις από πλευράς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, το υπουργικό Συμβούλιο χρειάζεται τουλάχιστον 17 υπουργούς που να...

... υπογράφουν τη συγκεκριμένη απόφαση. Αυτός ο αριθμός καλύπτεται από τους υπουργούς που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία και έτσι έχει δρομολογηθεί το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.
Μάλιστα, το υπουργικό Συμβούλιο έδωσε 21 υπογραφές για το κλείσιμο της ΕΡΤ, από 20 υπουργούς συν μία του κ. Στουρνάρα που επίσης τάχθηκε υπέρ.
Ουσιαστικά η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που νομικά βάζει λουκέτο στην ΕΡΤ για τρεις μήνες τουλάχιστον, ενώ σφοδρές είναι αντιδράσεις ήδη από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που ήδη απειλούν ανοιχτά πλέον με αποχώρηση από την κυβέρνηση.


Μάλιστα με μια οργισμένη ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "Μια κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας δεν μπορεί να λειτουργεί με μονομερείς ενέργειες και τετελεσμένα".

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν έχει υπογραφεί από τους υπουργούς που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ ή την ΔΗΜΑΡ.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αποφάσισαν στην γενική συνέλευση και συνεχή λειτουργία της ΕΡΤ.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση τηλεόραση θα είναι ανοικτή και θα λειτουργεί κανονικά. Νεα γενική συνέλευση θα γίνει στις 6 το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, ένα άλλο σενάριο που κυκλοφορεί είναι ότι μπορεί όλες αυτές οι κινήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης μπορεί να μην αφορούν την ΕΡΤ αλλά κάποια άλλη ΔΕΚΟ.

Εκτιμάται επίσης, ότι ενδεχομένως όλη αυτή η συζήτηση ακόμα και για κλείσιμο της ΕΡΤ μπορεί να εντάσσεται στο πλαίσιο επικοινωνιακής στρατηγικής η οποία στόχο έχει να είναι μικρότερες οι αντιδράσεις σε περίπτωση που ανακοινωθούν μόνο απολύσεις και όχι κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έχει αριθμό Α139 και δόθηκε στην δημοσιότητα λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

Αναφέρει:

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη: 1. Την παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος. 2. Την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του κατεπείγοντος θέματος της εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 που αφορά την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4046/2012 και του ν. 4093/2012, που αποτελούν προαπαιτούμενες ενέργειες στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016. 3. Τη σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίζουμε:

Άρθρο 1

Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 (Α΄ 314) αντικαθίσταται με δύο νέα εδάφια ως εξής: «2. Με την απόφαση της προηγούμενης παραγράφου α) σε περίπτωση κατάργησης του φορέα, όπως και τυχόν θυγατρικών του, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας του καθώς και των τυχόν θυγατρικών του, ως και ο χρόνος αυτής, η τύχη της περιουσίας του καταργούμενου νομικού προσώπου, όπως και των τυχόν θυγατρικών του, ρυθμίζονται όλα τα θέματα της διαδοχής των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών τους, όπως και η τύχη των εκκρεμών δικών, της αυτοδίκαιης λύσης των πάσης φύσεως εργασιακών σχέσεων και των συμβάσεων έργου, της αυτοδίκαιης λήξης όλων των αποσπάσεων προσωπικού καθώς και κάθε σχετικό με αυτά θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων που απαιτούνται για τη διαδοχή καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, β) σε περίπτωση συγχώνευσης του φορέα, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας και η τύχη της περιουσίας του συγχωνευόμενου προσώπου, ρυθμίζονται τα θέματα των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του, της ρύθμισης των θεμάτων των εργασιακών σχέσεων και κάθε σχετικό με αυτήν θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων για τη συγχώνευση, το καταστατικό ή ο οργανισμός που το διέπει και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια

. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος τον καταργούμενο ή συγχωνευόμενο φορέα, καθορίζονται τα θέματα που αφορούν την διαφύλαξη της περιουσίας των καταργούμενων ή συγχωνευόμενων φορέων, οι σχετικές διαδικασίες και όργανα και κάθε άλλο σχετικό θέμα.»

Άρθρο 2

Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ, ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ, ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: newsit-ΝewsNow