Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΑ....

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το σωματείο μας καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που με το “νόμο και την τάξη” αποφάσισε να κλείσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους σε αυτήν, όπως ετοιμάζεται να κάνει και με άλλους δημοσίους οργανισμούς και επιχειρήσεις.
Τα αστικά κόμματα δεν διστάζουν να αποβάλουν τον όποιο μανδύα κοινοβουλευτικής διαδικασίας και δημοκρατικοφάνειας για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και της μεγαλοεργοδοσίας για να αποκαλυφτεί αυτό που πραγματικά είναι η αστική δημοκρατία. Δικτατορία των πολυεθνικών με κοινοβουλευτικό μανδύα. Υπέρτατος νόμος και αρχή τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και της αστικής τάξης.
Η απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και των άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών. Η απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ο νόμος υπέρ των τραπεζών που ψηφίστηκε για την ρύθμιση των χρεών. Η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων που χειροτερεύει. Ο νόμος για την πάρα πέρα απελευθέρωση των απολύσεων και άλλα ακόμα αντιλαϊκά μέτρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει δείχνουν ότι η επίθεση του κεφαλαίου, της τρόικας και της κυβέρνησης κλιμακώνεται και η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηριχτεί στα νεκροταφεία των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Το σωματείο μας καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στην απεργία σήμερα  13 Ιούνη 10π.μ. στην ΕΡΑ.

Για το ΔΣ
                   ο πρόεδρος                                                ο γραμματέας

              Γκόγκας Βασίλης                                   Γαστεράτος Χρήστος